Η αγκαλιά είναι ο πιο παλιός τρόπος έκφρασης του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία σε ποιον απευθύνεται, είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί και ενώνει το Campoli del Monte Taburnio της επαρχίας Benevento της Ιταλίας με οποιοδήποτε από τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής.

Αυτό μας δείχνει μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στην facebook-ική ομάδα του Campoli, «Sei di Campoli se…». Στη φωτογραφία απεικονίζονται τρεις ηλικιωμένες γυναίκες που κρατούν στις αγκαλιές τους τρία προσφυγόπουλα από το κοντινό κεντρο υποδοχής της περιοχής.

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 3pointmagazine, γίνονται για λίγο οι γιαγιάδες αυτών των παιδιών δίνοντάς τους την τρυφερότητα που κάθε γιαγιά τρέφει για το εγγόνι της.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στην Ιταλία. Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων την έχουν αναπαράγει, ενώ έγινε και θέμα για τα μεγάλα εθνικά ΜΜΕ της χώρας.

Οι τρεις γυναίκες έγιναν εν αγνοία τους σύμβολο της ανθρωπιάς, σύμβολο κατά του ρατσισμού που επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα της Ιταλίας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα και φιλοξενούνται στα κέντρα υποδοχής.

Η Nicolina, η Vicenza και η Maria έκαναν απλά το αυτονόητο: όταν ένα μεγαλύτερο ανθρώπινο ον βλέπει ένα μικρότερο αυθόρμητα και φυσικά το παίρνει αγκαλιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο