Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού γύρισε την πλάτη στο Μάτι, θυμήθηκε προεκλογικά το οικόπεδο - βόμβα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού γύρισε την πλάτη στο Μάτι, θυμήθηκε προεκλογικά το οικόπεδο – βόμβα

Άρχισε την Παρασκευή ο καθαρισμός του οικοπέδου που ήταν ωρολογιακή βόμβα στο Μάτι με τους 20.000 τόνους καμένης ξυλείας και άλλων υλικών.

Άρχισε την Παρασκευή ο καθαρισμός του οικοπέδου που ήταν ωρολογιακή βόμβα στο Μάτι με τους 20.000 τόνους καμένης ξυλείας και άλλων υλικών.

Συγκεκριμένα, χτες έκαναν την εμφάνιση τους μπουλντόζες αλλά και φορτηγά τα οποία θα μεταφέρουν την καύσιμη ύλη που βρίσκεται συγκεντρωμένη εδώ και αρκετούς μήνες σε ένα οικόπεδο.

Ενας μήνας για να καθαριστεί το οικόπεδο βόμβα στο Μάτι

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος εποπτεύει τον καθαρισμό θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καθαρίσει το οικόπεδο στη Μάτι από τα χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που έχουν απορριφθεί εκεί, δήλωσε σήμερα

Η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε με την συμμετοχή ιδιωτών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

«Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ενα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, ΑΒΑΞ», είχε αναφέρει ο υφυπουργός συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκρέτσος.

Βέβαια πριν αναλάβουν οι ιδιωτικές εταιρίες τον δωρεάν καθαρισμό του οικοπέδου- βόμβα στο Μάτι, είχε προηγηθεί η ακύρωση της σύμβασης που είχε υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία εξοικονομούνταν σχεδόν ένα εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε  ενδιαφερθεί -προεκλογικά- για το οικόπεδο βόμβα

Ουσιαστικά επρόκειτο για μία πρόσκληση ενδιαφέροντος που υπογράφτηκε προεκλογικά από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνο Βούρδα στις 31 Μαΐου,  η οποία είχε προϋπολογισμό 806.451 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), για τον καθαρισμό του οικοπέδου.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφερόταν πως η διαδικασία της επιλογής του αναδόχου θα γίνει «χωρίς προηγούμενη δημοσίευση».

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, ως ανάδοχος επελέγη εταιρία με έδρα τον Ασπρόπυργο, η οποία θα πληρωνόταν για τη συγκεκριμένη δουλειά σχεδόν 1 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα θα ελάμβανε το ποσό των «696.384 ευρώ  πλέον του αναλογούντα Φ.Π.Α. 24%, ήτοι συνολικό ποσό των οκτακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων πεντακοσίων δέκα έξι ευρώ και δέκα έξι λεπτών 863.516,16€».

Η σύμβαση θα αφορούσε «τη μίσθωση μηχανημάτων έργου, για έξι μήνες, με το απαραίτητο για τη χρήση τους προσωπικό προς υποβοήθηση του έργου της θρυμμάτισης των καμένων δέντρων (με πάχος έως 25 εκ.), από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην περιοχή των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων προς αποκατάσταση και συνέχιση των βασικών λειτουργιών της εν λόγω πληγείσας περιοχής».

Η  συγκεκριμένη απόφαση δόθηκε ως κατεπείγουσα στο νέο υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή αλλά  η νέα κυβέρνηση επέλεξε να δράσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Δείτε εδώ την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τον ΣΥΡΙΖΑ για το οικόπεδο στο Μάτι

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024