
Συζήτηση Τραμπ – Μακρόν μετά τη γαλλική… Gafa
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε μετά τις απειλές Τραμπ για «σημαντική αμοιβαία δράση» ενάντια στη Γαλλία, εξαιτίας του φόρου Gafa στους αμερικανικούς κολοσσούς του τομέα υψηλής τεχνολογίας.
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την ανάγκη επίτευξης διεθνούς συμφωνίας για τη φορολόγηση εταιρειών παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
«Δράση κατά της Γαλλίας»
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών – στην οποία συζητήθηκαν επίσης το Ιράν και η επερχόμενη σύνοδος κορυφής των G7 – έγινε μετά τις απειλές Τραμπ για «σημαντική αμοιβαία δράση» ενάντια στη Γαλλία, η οποία είχε ανακοινώσει την επιβολή φόρου – επονομαζόμενου Gafa – στους αμερικανικούς κολοσσούς του τομέα υψηλής τεχνολογίας.
«Ο πρόεδρος επίσης υπογράμμισε ότι η σύνοδος των G7 θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της φορολόγησης παγκοσμίως των ψηφιακών δραστηριοτήτων, η οποία είναι προς το κοινό συμφέρον μας και για την οποία χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε ευρεία διεθνή συναίνεση», τόνισε το Ελιζέ.
Η «ανοησία» Μακρόν
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε την «ανοησία» του Μακρόν, απειλώντας να φορολογήσει το γαλλικό κρασί ως αντίποινα για την επιβολή του φόρου Gafa.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φραπέ, σουβλάκι, Μοναστηράκι: Ο Eddie των Iron Maiden το ζει ελληνικά
- Άγιοι Ανάργυροι: «Δεν ήταν κακοποιημένα» – Τι λέει ο παππούς των τριών παιδιών που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
- Greece to Pay New Child Benefit of Up to €1,050
- Απόφαση-σοκ: Η ΓΓΑ ανακάλεσε την αθλητική αναγνώριση της ΑΕΚ
- Πως θα προετοιμαστεί ο Ολυμπιακός για το Final Four της Αθήνας (pics)
- Αυτές είναι οι κατηγορίες στρατεύσιμων που θα κατανεμηθούν στο Πολεμικό Ναυτικό






