Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργικό συμβούλιο: Ποια νομοσχέδια τέθηκαν επί τάπητος

Υπουργικό συμβούλιο: Ποια νομοσχέδια τέθηκαν επί τάπητος

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεδρίαση του νέου κυβερνητικού σχήματος και η πρώτη στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, όπως γινόταν μέχρι τώρα, σε μια συμβολική κίνηση για τον διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους υπουργούς να αποχωρούν χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεδρίαση του νέου κυβερνητικού σχήματος και η πρώτη στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, όπως γινόταν μέχρι τώρα, σε μια συμβολική κίνηση για τον διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία.

Όπως είχε ανακοινωθεί, στο σημερινό συμβούλιο, πέραν της εισήγησης του πρωθυπουργού, θα παρενέβαιναν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομίας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας αντίστοιχα για τα δύο σχετικά νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για το Brexit.

Επί τάπητος τέθηκαν:

α) Το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή.

β) Το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοθέτημα θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.

γ) Η υπόθεση του Brexit, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να ενημερώνει σχετικώς τα μέλη της κυβέρνησης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024