
Μπλόκο στην εισαγωγή χοιρινού από τη Βουλγαρία έβαλε η Ελλάδα
Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την υπουργό Γεωργίας της Βουλγαρίας - Στη γειτονική Βουλγαρία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 εστίες αφρικανικής πανώλης σε χοίρους.
Η Ελλάδα προχώρησε στην απαγόρευση εισαγωγής χοιρινού από τη γειτονική Βουλγαρία, λόγω των εκδηλώσεων αφρικανικής πανώλης των χοίρων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την υπουργό Γεωργίας της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Τάνεβα.
Στη Βουλγαρία έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 εστίες αφρικανικής πανώλης σε χοίρους εντός βιομηχανικών χοιροτροφικών μονάδων, καθώς και σε φάρμες ιδιωτών, στο βόρειο τμήμα της χώρας με αποτέλεσμα να έχουν θανατωθεί πάνω από 50.000 χοίροι μόνο τον Ιούλιο.
Από την πλευρά της, η κ. Τάνεβα είπε στους βουλευτές του κοινοβουλίου ότι οι έλεγχοι στα βουλγαρικά-ελληνικά σύνορα θα ενισχυθούν και κατά την είσοδο στην Ελλάδα, οι αποσκευές όλων των επισκεπτών θα ελέγχονται για απαγορευμένα προϊόντα κρέατος.
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει χοίρους και αγριόχοιρους, ενώ δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους.
- Μυστήριο παραμένει η έντονη οσμή στα νότια προάστια της Αθήνας – Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου
- Η μεγάλη ανατροπή για τον πάγκο της Μπενφίκα – Στην λίστα των «αετών» και ο Ρούμπεν Αμορίμ
- Ρόδος: Νέες αποκαλύψεις για τον οδηγό της μοιραίας BMW – Του είχαν γίνει συστάσεις για υπερβολική ταχύτητα
- Παύλος Σιδηρόπουλος – Εν Κατακλείδι: Ο Πρίγκιπας του ελληνικού ροκ σε graphic novel
- Σατανική σύμπτωση ή μήπως όχι; Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρόκειται να συμμετέχει σε πάνελ συνεδρίου με πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που «προωθούσε» το Predator
- Ολυμπιακός – Εθνικός 20-9: Οι Ερυθρόλευκες έκαναν εύκολα το 1-0


