Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς η γκρίνια μπορεί να διαλύσει τη σχέση σας

Πώς η γκρίνια μπορεί να διαλύσει τη σχέση σας

Η συζήτηση με τους φίλους μας δεν κάνει πάντα καλό

Μήπως τον τελευταίο καιρό ενώ συζητάτε διαρκώς με φίλους για τον σύντροφό σας δεν έχετε ποτέ να πείτε κάτι θετικό; Ακόμη και αν δεν εννοείτε απολύτως τα όσα τους λέτε ή αν η συζήτηση μαζί τους σας κάνει προσωρινά να αισθάνεστε καλύτερα, αυτή η συνήθεια μακροπρόθεσμα ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας, στις φιλίες σας ή ακόμη και στην υγεία σας.
Αν και είναι αλήθεια ότι μια συμβουλή από τα αγαπημένα μας πρόσωπα μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε μία λύση που δεν είχαμε φανταστεί, είναι απαραίτητο να βάζουμε ένα χρονικό όριο. Σε περίπτωση που μια κατάσταση δεν βελτιώνεται για αρκετό καιρό, απαιτείται να την αντιμετωπίσουμε από κοινού με τον σύντροφό μας ή και να ζητήσουμε τη γνώμη ενός ειδικού. Αλλιώς, κινδυνεύουμε να υποστούμε τις παρακάτω συνέπειες.

Χαλάμε την ίδια μας τη διάθεση
Ξέρουμε ότι όταν δεν μιλάμε για όσα μας προβληματίζουν, αυτά συσσωρεύονται και θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τα σχολιάζουμε σε κάθε ευκαιρία. Ουσιαστικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ανακυκλώνουμε την κακή μας διάθεση, να επαναλαμβάνουμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά και να βιώνουμε εκ νέου συναισθήματα θυμού και πικρίας. Αν παρατηρείτε ότι έχετε αρχίσει να μιλάτε άσχημα για την προσωπικότητα του συντρόφου σας ή να αισθάνεστε μονίμως άσχημα, ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσετε.

Καταλήγουμε σε λανθασμένα συμπεράσματα
Οι φίλοι μας παίρνουν πάντα το μέρος μας, και αυτό είναι και το φυσιολογικό. Το κυριότερο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να μας βλέπουν ευτυχισμένους και, αν μας ακούνε να διαμαρτυρόμαστε διαρκώς, είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι η σχέση μας μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Σταδιακά, αυτή η – κατά τα άλλα πολύ όμορφη – απουσία αντικειμενικότητας μπορεί να μας κάνει να πειστούμε ότι όλη η ευθύνη ανήκει στον σύντροφό μας και να αρχίσουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν αντίπαλο.

Δεν ασχολούμαστε πραγματικά με το πρόβλημα
Η σχέση σας δεν πρόκειται να δει καλύτερες μέρες αν ο μόνος άνθρωπος που δεν ξέρει τι σας απασχολεί είναι ο σύντροφός σας. Αν και είναι απολύτως υγιές να γκρινιάζετε στους φίλους σας για τα καθημερινά μικροπροβλήματα, όταν το ζήτημα είναι πιο σοβαρό, καλό είναι να συζητιέται και να λύνεται πρώτα στο εσωτερικό της σχέσης. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που πραγματικά υπάρχει λόγος να ζητήσετε τη γνώμη των αγαπημένων σας προσώπων, το να επικοινωνείτε τέτοιου είδους θέματα πρώτα σε τρίτους όχι μόνο δεν βοηθά την κατάσταση, αλλά ίσως εκληφθεί και ως έλλειψη σεβασμού.

Δημιουργούμε εντυπώσεις
Μπορεί η κακή περίοδος που περνάτε με τον σύντροφό σας να είναι εντελώς παροδική, όμως αν για ένα σημαντικό διάστημα το μόνο πράγμα που ακούει ο κύκλος σας είναι ότι δεν περνάτε καλά μαζί του, η εικόνα που θα σχηματίσουν για τη σχέση σας ενδέχεται να είναι μόνιμη. Αν πραγματικά νιώθετε την ανάγκη να κάνετε αυτές τις συζητήσεις, προσπαθήστε τουλάχιστον να αναφέρεστε και στις καλές σας στιγμές που περνάτε με τον σύντροφό σας.

Ίσως λάβουμε λάθος συμβουλές
Πολύ συχνά οι φίλοι μας πιστεύουν πως το γεγονός ότι δεν βρίσκονται οι ίδιοι μέσα στη σχέση τους κάνει να αντιμετωπίζουν την κατάσταση πιο αντικειμενικά. Ωστόσο, ακόμη και αν δεχθούμε ότι ο έρωτας μπορεί να στρεβλώσει την κρίση μας, οι άνθρωποι που βρίσκονται έξω από τη σχέση δεν έχουν πάντα πρόσβαση στις πληροφορίες που απαιτούνται ώστε να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να μας καθοδηγήσουν σωστά.

Δεν ξέρουμε ποιος θα το μάθει
Σίγουρα υπάρχουν (ή θα έπρεπε να υπάρχουν) άνθρωποι που μπορείτε να εμπιστευθείτε, όμως αν αυτό που σας απασχολεί αποτελεί ευαίσθητη πληροφορία καλό είναι να προσέχετε πολύ με ποιον θα το μοιραστείτε. Δυστυχώς, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος η είδηση να εξαπλωθεί με γεωμετρική πρόοδο και σύντομα η προσωπική σας ζωή να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Κινδυνεύουμε να γίνετε κουραστικοί
Οι φίλοι σας σάς αγαπούν, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι έχουν απεριόριστες αντοχές. Αν συζητάτε συνέχεια για το ίδιο ζήτημα ή αν έχετε μονίμως κακή διάθεση, υπάρχει περίπτωση η φθορά που προκύπτει από τη σχέση σας να αρχίσει να διαχέεται και στις φιλίες σας. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας, όπως το να μιλήσετε στον σύντροφό σας, να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο ή να ξεσπάσετε την έντασή σας στη γυμναστική.

Ίσως η επόμενη κοινή βόλτα να είναι λίγο αμήχανη
Αν ο κύκλος σας ακούει διαρκώς αρνητικές πληροφορίες για τον αγαπημένο σας, ιδίως μάλιστα αν αφορούν πολύ προσωπικές πτυχές της σχέσης, ίσως τους είναι δύσκολο να τον συναναστρέφονται όπως στο παρελθόν. Ένα τέτοιου είδους κλίμα γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον αποδέκτη του και μπορεί να τον κάνει να σταματήσει να σας συνοδεύει σε εξόδους με τους φίλους ή την οικογένειά σας, καθώς θα νιώθει ανεπιθύμητος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024