Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Ιτούδης: «Είχα προτάσεις από NBA, αλλά έμεινα ΤΣΣΚΑ»

Δημήτρης Ιτούδης: «Είχα προτάσεις από NBA, αλλά έμεινα ΤΣΣΚΑ»

Ο πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, παραχώρησε συνέντευξη σε ρωσικό μέσο, μιλώντας για την απόφασή του να παραμείνει στην ρωσική ομάδα

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε δηλώσεις σε ρωσικό μέσο όπου για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και τις προτάσεις να πάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Δε θα με έλεγα ονειροπόλο, αλλά πραγματιστή. Είμαι χαρούμενος εδώ που είμαι. Είχα καλές προτάσεις από το ΝΒΑ, ακόμη και φέτος, πριν ανανεώσω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έχω εργαστεί στους Πίστονς και στους Σίξερς στα Summer Leagues. Το μπάσκετ είναι ωραίο και στην Ευρώπη. Στην Euroleague κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός, σε αντίθεση με την κανονική περίοδο στο ΝΒΑ.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχω ακούσει πολλούς να ζητούν την παραίτησή μου. Αλλά είμαι ακόμα εδώ και με νέο συμβόλαιο. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι η άποψη της διοίκησης, των συνεργατών, των παικτών και του κόσμο της ομάδας.

Κι είναι περήφανοι για αυτή. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν haters. Μου δίνουν κίνητρο. Η Φενέρμπαχτσε τερμάτισε εκτός τριάδας φέτος. Είπε κανείς πως θα έπρεπε να φύγει ο προπονητής; Είχαν απουσίες λόγω τραυματισμών και για αυτό δεν τα πήγαν καλύτερα.

Αυτό που μετρά για εμένα είναι τι λένε οι παίκτες μου. Έχουμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Είμαστε σαν οικογένεια. Αυτοί ανέβασαν την ομάδα στο υψηλότερο σκαλί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στο μπάσκετ στα διάφορα επίπεδα.

«Κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες θα μπορούσαν να σταθούν στο ΝΒΑ. Θα είχε ενδιαφέρον, μονό παιχνίδι ή σειρά. Αλλά το θέμα δεν είναι οι ομάδες οι ίδιες, αλλά η διαφορά στους κανονισμούς, στις διαστάσεις στο παρκέ και πολλά άλλα.

Άλλοι κανονισμοί στο ΝΒΑ, άλλοι στη FIBA, άλλοι στο NCAA, άλλοι στην Euroleague. Για παράδειγμα, ο κανονισμός των 3″ έχει διαφορετική ερμηνεία. Θα μπερδευόταν ο κόσμος. Αφού το άθλημα είναι το ίδιο παντού, θα έπρεπε να είχαμε ίδιους κανονισμούς».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024