Η κυβέρνηση της Αθήνας οργάνωσε επίσκεψη στα πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας για να ενημερώσει την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία και την Τουρκία.

Η Ρωσία σχεδιάζει να τιμωρήσει την κυβέρνηση της Αθήνας για τις πληροφορίες που δόθηκαν στο Ισραήλ γύρω από το αντιπυραυλικό σύστημα S-300, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα haber7.com.

Επισκέφθηκαν τους S-300

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Ισραηλινοί επισκέφθηκαν τα αεροπορικά συστήματα S-300 της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, η κυβέρνηση της Αθήνας οργάνωσε επίσκεψη στα πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας για να ενημερώσει την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Φωτογραφία από τη haber7.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «η Ρωσική Ομοσπονδία δεν ενέκρινε την ενημέρωση της Ελλάδας προς το Ισραήλ για τα συστήματα αεράμυνας S-300, επιτρέποντας στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία να ασκείται ενάντια σε αυτά τα συστήματα», προστίθεται.

Και ασκήσεις κατά των S-300

Πριν λίγες ημέρες, η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro, επικαλούμενο πληροφορίες, είχε μεταδώσει ότι μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έκαναν ασκήσεις εναντίον συστημάτων S-300, «στη Μεσόγειο».

Το Avia.pro δεν είχε πληροφορίες σχετικά με το πόσο επιτυχημένες ήταν οι ασκήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών κατά «των στόχων στην Ελλάδα», αλλά θεωρούσε ότι αυτές οι «ασκήσεις είναι επικίνδυνες για την Αθήνα.

Οπως έγραψε το militaire.gr, επικαλούμενο τη ρωσική ιστοσελίδα, «η Ρωσία έχει αρκετούς τρόπους για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, η οικονομία της οποίας είναι ασταθής. Σήμερα η Ελλάδα έχει νέο πρόβλημα – τα τουρκικά S-400, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί από τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο