Eπίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει για δεύτερη φορά το Κίνημα Αλλαγής για θέματα διαφάνειας, με φόντο και τις καταγγελίες της Χαριλάου Τρικούπη για τους διορισµούς των νέων γενικών γραµµατέων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακάµπτει και περιφρονεί κατακτήσεις της ελληνικής πολιτείας, όπως είναι η διαβούλευση. Καταθέτει νοµοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, χωρίς να το έχει αναρτήσει το εν λόγω νοµοσχέδιο για διαβούλευση στο Opengov

Και όµως οι υπουργοί της, που διαφηµίζονται ως τεχνοκράτες που προωθούν τη χρήση των ψηφιακών µέσων στη διακυβέρνηση, έχουν ορκιστεί εδώ και 15 ηµέρες. Είχαν, δηλαδή, πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ενηµερώσουν τους πολίτες και να ζητήσουν εισερχόµενα από αυτούς» τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας αναφορά στο σχετικό έργο της κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2010.

«Η διαβούλευση και το Opengov δεν είναι απλά µια κατάκτηση της Ελλάδας που έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και επαινέθηκε ως καινοτοµία διεθνώς. Είναι νόµος του κράτους, τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ παραβιάζει: Σύµφωνα µε τον Νόµο 4048 (άρθρο 6) κάθε υπουργός που καταθέτει νοµοσχέδιο στη Βουλή πρέπει να έχει φροντίσει για την προηγούµενη ενηµέρωση και συµµετοχή των πολιτών, κοινωνικών φορέων και κάθε ενδιαφερόµενου» τονίζει το ΚΙΝΑΛ για να καταλήξει:

Ήμασταν αυστηροί με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθετε νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία είχε αναρτήσει για διαβούλευση μόλις για μερικές (νυχτερινές) ώρες. Εξίσου αυστηροί είμαστε και θα είμαστε με την ΝΔ κάθε φορά που παραβιάζει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τη νομιμότητα.

Ειδικά η στάση της απέναντι στη διαβούλευση φανερώνει τον αυταρχισμό που την χαρακτηρίζει. Αν η ΝΔ νομίζει ότι οι δημοκρατικές αρχές μπορούν να παραβιάζονται για οποιονδήποτε λόγο, το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να απαιτεί τον σεβασμό και την ανοιχτότητα που έχει διασφαλίσει για τους Έλληνες πολίτες με έργα όπως η Διαύγεια και το opengov».