Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυρ. Μητσοτάκης γιόρτασε με 15 μαθητές την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Κυρ. Μητσοτάκης γιόρτασε με 15 μαθητές την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

«Αυτό το οποίο πρέπει να θυμόμαστε και να θυμάμαι και εγώ κάθε μέρα που μπαίνω σε αυτό το γραφείο είναι ότι είμαι προσωρινός ένοικος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους μαθητές.

Δεκαπέντε μαθητές Λυκείου δέχθηκε, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Αυτό το οποίο πρέπει να θυμόμαστε και να θυμάμαι και εγώ κάθε μέρα που μπαίνω σε αυτό το γραφείο είναι ότι είμαι προσωρινός ένοικος. Είμαι εδώ, σε αυτό το γραφείο, να υπηρετώ τον ελληνικό λαό για όσο καιρό το επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες. Και αυτή είναι και η ομορφιά της Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους μαθητές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές μια σύντομη αναδρομή στους σταθμούς της ελληνικής Δημοκρατίας από την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου και, στη συνέχεια, συζήτησε μαζί τους στην αίθουσα όπου θα συνεδριάζει στο εξής το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν πάντα «τη συναίσθηση της προσωρινότητας, αλλά ταυτόχρονα και της σημασίας του χρόνου» και πρόσθεσε: «Πρέπει κάθε μέρα που περνάει να την αξιοποιούμε για να μπορούμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας, να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας. Σας θυμίζω ότι μέρος της δημοκρατικής λογοδοσίας είναι να εκλέγεσαι έχοντας θέσει υπόψη των πολιτών ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο στη συνέχεια οφείλεις να εφαρμόσεις».

Στο τραπέζι του νέου Υπουργικού Συμβουλίου οι μαθητές -δύο εκ των οποίων φοιτούν σε ειδικά Λύκεια- συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη για την ελευθερία του λόγου, τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, όπως η γραφειοκρατία και το brain drain. Δεν έλειψαν οι αναφορές και οι ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας όπως, για παράδειγμα, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Συζητώντας για το ρόλο του κράτους, μια μέρα μετά την επέτειο της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους μαθητές ότι «το κράτος πρέπει πάντα να φροντίζει τους πιο αδύναμους και να έχει ως βασική και μη διαπραγματεύσιμη υποχρέωση την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Στη διάρκεια της συζήτησης ένας μαθητής, που φοιτά σε ειδικό Λύκειο, ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής. «Πιστεύω ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται από το αν μπορεί τελικά να μεριμνά για αυτούς που έχουν μεγαλύτερες ή διαφορετικές ανάγκες», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς θα υλοποιήσουμε άμεσα μια πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το κράτος έχει συνέχεια και ό,τι καλό γίνεται πρέπει να συνεχίζεται», πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024