Ημέρα πένθους για την χώρα μας η 23 Ιουλίου, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκλονιστική σιωπηλή πορεία για τα θύματα κατά την οποία δεν ξέχασαν, μεταξύ άλλων, την παντελή αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την κατάσταση τις δύσκολες εκείνες ώρες, καθώς και την απουσία αρμόδιων προσώπων, όπως του δημάρχου τότε Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.

«Δεν εμφανίσθηκε κανένας όταν έπρεπε» είναι πεπεισμένοι οι κάτοικοι – μάρτυρες της περσινής καταστροφής. Συγχρόνως, από όλους ακούγεται ότι μια από τις βασικές αιτίες για την τραγωδία ήταν ότι «δεν υπήρχε δήμαρχος».

Η αναφορά είναι σαφής στον απερχόμενο δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, για τον οποίον οι κάτοικοι φαίνεται να έχουν ιδιαιτέρως αρνητική γνώμη.

Παρά ταύτα, σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Instagram ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει δηλώσει ότι «κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια» και ότι «μου ρίχνουν λάσπη γιατί είμαι celebrity», μίλησε για τη φονική πυρκαγιά.

«Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την τραγωδία που ζήσαμε. Η μνήμη των νεκρών, η μνήμη της καταστροφής δεν θα σβήσει ποτέ. Η ζωή όλων μας που βίωσαν το δράμα άλλαξε για πάντα» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr