Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν : Να ξεκινήσεις σύρραξη είναι εύκολο, να την τελειώσεις θα ήταν αδύνατο

Ιράν : Να ξεκινήσεις σύρραξη είναι εύκολο, να την τελειώσεις θα ήταν αδύνατο

Η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τη σύγκρουση, τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και προειδοποίησε τη Δύση να μην «ξεκινήσει σύρραξη».

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Δύση να μην «ξεκινήσει σύρραξη», τονίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τη σύγκρουση, μετά την κατάληψη, την Παρασκευή, από τους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης του υπό βρετανική σημαία δεξαμενοπλοίου Stena Impero στα Στενά του Ορμούζ.

«Κρατική πειρατεία»

Το Λονδίνο χαρακτήρισε την κατάληψη του Stena Impero ως πράξη «κρατικής πειρατείας» και πήρε πρωτοβουλία συγκρότησης ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής για τον ασφαλή διάπλου των Στενών του Ορμούζ.

Μιλώντας από τη Νικαράγουα, ο Ζαρίφ τόνισε ότι το Ιράν έλαβε μέτρα ενάντια στο δεξαμενόπλοιο για να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και όχι σε αντίποινα για την κατάληψη ιρανικού τάνκερ από τη Βρετανία πριν δύο εβδομάδες στο Γιβραλτάρ.

«Να ξεκινήσεις σύρραξη είναι εύκολο, να την τελειώσεις θα ήταν αδύνατο» προειδοποίησε ο ιρανός ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντηση με τον νικαραγουανό ομόλογό του.

«Το Ιράν δεν επιδιώκει τη σύγκρουση»

«Είναι σημαντικό για όλους να αντιληφθούν, είναι σημαντικό για τον Μπόρις Τζόνσον να καταλάβει ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τη σύγκρουση», επισήμανε ο Ζαρίφ, αναφερόμενος στον επικρατέστερο για νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το Ιράν επιθυμεί να έχει ομαλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο περιστατικό της Παρασκευής, υποστήριξε ότι οι ιρανικές δυνάμεις έδρασαν όταν παρατήρησαν ότι το βρετανικό δεξαμενόπλοιο δεν τηρούσε τους κανόνες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και πλοήγησης στο Στενά του Ορμούζ, για τα οποία υπεύθυνο είναι το Ιράν.

Σε αντίθεση, χαρακτήρισε τη κατάληψη του ιρανικού πλοίου ως «πειρατεία» και «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από τις αρχές της Βρετανίας και του Γιβραλτάρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024