Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία και έπληξαν σπίτι στην επικράτεια της Τουρκίας, η οποία ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της ανταπέδωσαν τα πυρά.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά όταν μία ή δύο ρουκέτες που πιστεύεται ότι εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπληξαν σπίτι στην επικράτεια της Τουρκίας χθες βράδυ, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Σανλούρφα.

Ανταπέδωσαν οι Τούρκοι

Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε μέσω Twitter ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά, πλήττοντας επτά στόχους στο συριακό έδαφος.

Δεν έχει γίνει σαφής ως τώρα η ακριβής προέλευση των ρουκετών, ούτε ποιος τις εκτόξευσε.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου δέχονται ιατρικές φροντίδες, ανέφερε στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του κυβερνήτη της Σανλούρφα.

Στην περιοχή Τζεϊλανπιλάρ, στο νότιο τμήμα της επαρχίας, εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σημείο όπου έπεσαν οι ρουκέτες και διενεργείται έρευνα, κατά την ίδια πηγή.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), κουρδοαραβική συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και κυριότερη συνιστώσα τους είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας και της ανατολικής Συρίας.

Η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης»

Η Αγκυρα χαρακτηρίζει την οργάνωση YPG τρομοκρατική, τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από τη δεκαετία του 1980.

Η Τουρκία έχει διεξαγάγει τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη Συρία εναντίον των YPG. Βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία «ασφαλούς» ζώνης στη βόρεια Συρία, δηλαδή, κατά την τουρκική θέση, απαλλαγμένης από τις YPG.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου διεμήνυσε ότι εάν δεν δημιουργηθεί η υπό διαπραγμάτευση ασφαλής περιοχή στη βόρεια Συρία και συνεχίσουν να υπάρχουν απειλές για την τουρκική ασφάλεια, η Αγκυρα θα εξαπολύσει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024