Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανατίναξαν μνημείο στην Αλβανία, διαμαρτυρία από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ανατίναξαν μνημείο στην Αλβανία, διαμαρτυρία από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Αποτροπιασμό και ανησυχία εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ανατίναξη, τα ξημερώματα, του μνημείου του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά του Δήμου Φοινίκης.

Αποτροπιασμό και ανησυχία εκφράζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ανατίναξη, σήμερα τα ξημερώματα, του μνημείου του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά του Δήμου Φοινίκης.

Το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει έντονα την ενέργεια, διαμηνύει επίσης τη σταθερή θέση του ότι «προκλήσεις έναντι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και, εν τέλει, έναντι των ελληνοαλβανικών σχέσεων, θα πρέπει να τυγχάνουν άμεσης διερεύνησης και διαλεύκανσης, με απόδοση των δραστών στην δικαιοσύνη» υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «τις δέουσες ενέργειες της αλβανικής πλευράς, το συντομότερο, προς αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Τέλος επισημαίνει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία, καθώς και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αλβανία, παρακολουθούν στενά την υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι ανατίναξαν το μνημείο του ομογενή αγωνιστή Θύμιου Λώλη, στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων, κοντά στους Αγίους Σαράντα.

Το μνημείο υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τα τζάμια και στα γύρω κτίρια. Είναι η δεύτερη φορά, που το ίδιο μνημείο γίνεται στόχος αγνώστων, καθώς είχε δεχθεί επίθεση τον Δεκέμβρη 2018.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024