Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία απειλεί Ευρώπη για προσφυγικό: Ή τηρείτε τη συμφωνία ή ανοίγουμε τα σύνορα

Τουρκία απειλεί Ευρώπη για προσφυγικό: Ή τηρείτε τη συμφωνία ή ανοίγουμε τα σύνορα

Με ανοιχτά σύνορα δεν θα αντέξετε ούτε 6 μήνες, λέει ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας.

Απειλές κατά της Ευρώπης εξαπολύει η Τουρκία για το προσφυγικό.

Απειλώντας πως θα ανοίξει τα σύνορα, η Τουρκία υποστηρίζει πως η Ευρώπη έχει αθετήσει τις υποσχέσεις για το προσφυγικό.

Με την σειρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των προσφύγων και ανοίξει τα σύνορά της, τότε καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει το κύμα των προσφύγων, για περισσότερο από έξι μήνες.
Ο  Σοϊλού κατηγόρησε την ΕΕ ότι έχει εγκαταλείψει την Τουρκία στο ζήτημα των προσφύγων και πρόσθεσε ότι αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα του σε τόπο παράνομων προσφύγων θα πληρώσουν τελικά το τίμημα αυτής της αδιαφορίας. «Χτυπάνε με συγκατάβαση την πλάτη της Τουρκίας και της ασκούν κριτική από τις καρέκλες τους στο ευρωκοινοβούλιο, συμπεριφερόμενοι όπως οι αριστεροί προ τριών αιώνων».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Τουρκία κατηγορεί την ΕΕ πως αθέτησε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό που υπέγραψε με την Αγκυρα το 2016.

Τότε η Τουρκία είχε αναλάβει να ανακόψει το κύμα προσφύγων από τα εδάφη της στο Αιγαίο, ενώ η Ευρώπη είχε υποσχεθεί ως αντάλλαγμα χρηματική ενίσχυση 6 δις ευρώ.

Ωστόσο τρία χρόνια μετά, η Άγκυρα αντιδρά ισχυριζόμενη πως μόνο ένα μέρος της χρηματικής αυτής ενίσχυσης έχει δοθεί στη χώρα από τις Βρυξέλλες.

Άλλα τούρκικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Άγκυρα έχει ξεκινήσει να απωθεί τους πρόσφυγες στα σύνορά της με τη Συρία, καθώς σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι Σύροι πρόσφυγες φτάνουν πλέον τα 4 εκατομμύρια στην Τουρκία. Μόνο στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται πως διαμένουν σήμερα 500.000 Σύροι που εκτοπίστηκαν από τη χώρα τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ήδη  τις τελευταίες μέρες, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις σε σπίτια όπου διαμένουν Σύροι πρόσφυγες, εντείνοντας τον φόβο πως αναμένεται να ακολουθήσουν μαζικές απελάσεις. «Η Τουρκία ξεκινά όπως φαίνεται μαζικές απελάσεις προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη» αναφέρει ο Τζέρι Σίμπσον, Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο τμήμα Κρίσης και διαχείρισης Συγκρούσεων.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024