Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι, ένα χρόνο μετά: Εκδήλωση μνήμης αλλά και τιμής στους αφανείς ήρωες

Μάτι, ένα χρόνο μετά: Εκδήλωση μνήμης αλλά και τιμής στους αφανείς ήρωες

Σε λίγες ώρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Από τότε που η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε ότι βρήκε μπροστά της αφήνοντας πίσω της 102 νεκρούς και απέραντη θλίψη σε όλους τους Έλληνες

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Από τότε που η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε ότι βρήκε μπροστά της αφήνοντας πίσω της 102 νεκρούς και απέραντη θλίψη σε όλους τους Έλληνες.

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τους συνανθρώπους μας που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» 23 Ιουλίου 2018, μια νύχτα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας.

Μαζί με τα θύματα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα πρέπει να μνημονεύονται για πάντα. Πρόκειται για αυτούς, οι οποίοι με πρωτοφανή ηρωισμό, αυτοθυσία και ρισκάροντας τη ζωή τους έσπευσαν στη διάσωση εκατοντάδων συνανθρώπων μας που είχαν καταφύγει στη θάλασσα, προκειμένου να σωθούν.

Σε αυτούς –και φυσικά στα θύματα- ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση «Μάτι, ένα χρόνο μετά», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο αθλητικό κέντρο του Νέου Βουτζά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, όπου έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, βραβεύτηκαν οι εθελοντές και τα πρόσωπα που με απόλυτη ανιδιοτέλεια βοήθησαν ώστε να μην υπάρξουν ακόμα περισσότερα θύματα.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν και ο Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του, αφού –μεταξύ άλλων- διέθεσε ένα μεγάλο ποσοστό του καθαρού ναύλου κάθε επιβάτη που μετακινήθηκε με το Terra Jet από και προς το λιμάνι της Ραφήνας από τις 26 Ιουλίου 2018 έως και το τέλος του Αυγούστου του ίδιου έτους, για την ανοικοδόμηση των σπιτιών των κατοίκων του Ματιού.

«Σε δύσκολες στιγμές που συμβαίνουν έρχεται η κοινωνία, που είμαστε όλοι εμείς, να προσφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί, ώστε σύντομα να ξαναδούμε την Ελλάδα μας εκεί που της αρμόζει από την τεράστια ιστορία και τον τεράστιο πολιτισμό που είχε όλα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024