Συνελήφθησαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα για τις μπογιές στον ΣΕΒ

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τα δύο από τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τα δύο από τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ο “Ρουβίκωνας” ανέβασε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ σημειώνεται ότι μέλη του μοίρασαν νωρίτερα φέϊγ βολά σε τουρίστες στην περιοχή της Ακρόπολης.

Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ

Την επίθεση γνωστοποίησε αρχικά με ανάρτησή του στο Facebook ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας γράφοντας τα εξής: «Πριν μια ώρα μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων (σε τρείς γλώσσες) σε εκατοντάδες τουρίστες στο μουσείο της Ακρόπολης και στην οδό Αρεοπαγίτου. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας έκαναν παρέμβαση με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ. Θα ακολουθήσουν κείμενα».

Σύμφωνα να την ανάρτηση, αφορμή για την επίθεση στάθηκε «η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η νομική κατοχύρωση του κατωτάτου μισθού, δήλωση που έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική νίκη του εκλεκτού των αρίστων Κ. Μητσοτάκη».

«Εμείς λοιπόν τους ακούσαμε και σηκώνουμε το γάντι. Οι αιτίες και οι λόγοι που ο κάθε ένας/μια από εμάς των από τα κάτω έχει για να επιτεθεί στον ΣΕΒ, συμβολικά η και πραγματικά είναι αναρίθμητες, αλλά ταυτόχρονα απλές στην εξήγηση τους» αναφέρει η ανάρτηση.

Δείτε εικόνες από την επίθεση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Δύο πυροσβέστες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα – Μεταφέρθηκαν στο «424»

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί η νύχτα στο Ωραιόκαστρο, με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη και τις δυνάμεις κατάσβεσης να δίνουν τιτάνια μάχη κάτω από ακραίες συνθήκες. Η έλλειψη δασικών δρόμων δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής, δύο πυροσβέστες διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό.

Σύνταξη

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Κρίσιμη η κατάσταση στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο πλησιάζει απειλητικά τις κεντρικές αποθήκες του. Σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες βρίσκεται κρίσιμο υγειονομικό υλικό και εμπορεύματα τεράστιας αξίας, με τη διοίκηση να σπεύδει εσπευσμένα στο σημείο.

Σύνταξη

Ο «κόφτης» της Κομισιόν στην κρατική ενίσχυση στις αερομεταφορές πλήττει την Κύπρο – Οι εισηγήσεις της Λευκωσίας

Η Κομισιόν αναθεωρεί τις κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στις αερομεταφορές, τους κανόνες που καθορίζουν πότε και πώς ένα κράτος μπορεί να στηρίξει αεροδρόμια και νέες αεροπορικές γραμμές

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Exit mobile version