Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθησαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα για τις μπογιές στον ΣΕΒ

Συνελήφθησαν δύο μέλη του Ρουβίκωνα για τις μπογιές στον ΣΕΒ

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τα δύο από τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τα δύο από τα τρία άτομα που είχαν προσαχθεί για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέβασε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ σημειώνεται ότι μέλη του μοίρασαν νωρίτερα φέϊγ βολά σε τουρίστες στην περιοχή της Ακρόπολης.

Την επίθεση γνωστοποίησε αρχικά με ανάρτησή του στο Facebook ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας γράφοντας τα εξής: «Πριν μια ώρα μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων (σε τρείς γλώσσες) σε εκατοντάδες τουρίστες στο μουσείο της Ακρόπολης και στην οδό Αρεοπαγίτου. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας έκαναν παρέμβαση με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ. Θα ακολουθήσουν κείμενα».

Σύμφωνα να την ανάρτηση, αφορμή για την επίθεση στάθηκε «η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η νομική κατοχύρωση του κατωτάτου μισθού, δήλωση που έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική νίκη του εκλεκτού των αρίστων Κ. Μητσοτάκη».

«Εμείς λοιπόν τους ακούσαμε και σηκώνουμε το γάντι. Οι αιτίες και οι λόγοι που ο κάθε ένας/μια από εμάς των από τα κάτω έχει για να επιτεθεί στον ΣΕΒ, συμβολικά η και πραγματικά είναι αναρίθμητες, αλλά ταυτόχρονα απλές στην εξήγηση τους» αναφέρει η ανάρτηση.

Δείτε εικόνες από την επίθεση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024