Η Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ, η Ιλχάν Ομαρ, η Αϊάνα Πρέσλι και η Ρασίντα Τλάιμπ, οι τέσσερις βουλευτίνες των Δημοκρατικών που έγιναν στόχος επιθέσεων από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, είναι «φανταστικές», δήλωσε την Πέμπτη η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

«Εχουν το θάρρος… »

Ο Τραμπ κατηγόρησε τις τέσσερις βουλευτίνες του Δημοκρατικού κόμματος, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι μισούν τις ΗΠΑ και τις προκάλεσε να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

«Πιστεύω ότι αυτές οι τέσσερις γυναίκες είναι φανταστικές», είπε η Μπατσελέτ. «Βλέπω ευφυείς γυναίκες που έχουν το θάρρος να λένε αυτό που σκέφτονται» πρόσθεσε.

Η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ μιλούσε στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Γενεύης πλάι στον νοτιοαφρικανό πρώην συνταγματικό δικαστή Αλμπι Σακς, που εκφωνούσε ομιλία για τον Νέλσον Μαντέλα με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη γέννησή του.

Ερωτηθείσα για το αν ο Τραμπ είναι ρατσιστής, ερώτηση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, η Μπατσελέτ δίστασε, αλλά ο Σακς πήρε το μικρόφωνο λέγοντας: «Η απάντηση είναι ναι».

«Δεν είναι καλό για τους ηγέτες… »

Η Μπατσελέτ δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε οποιοδήποτε συγκεκριμένο επίθετο, αλλά ανέφερε ότι οι άνθρωποι σε μια δημοκρατία θα πρέπει να εγγυώνται τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, για τους ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά, για τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος.

«Δεν είναι καλό για τους ηγέτες, τους παγκόσμιους ηγέτες, (να χρησιμοποιούν) ρητορική μίσους, να λένε πράγματα που είναι κακά παραδείγματα, ή κακά πρότυπα, επειδή επιτρέπει και δίνει την άδεια σε πολλούς άλλους να είναι ξενοφοβικοί, να είναι αντι-ισλαμιστές, αντισημίτες, ενάντιοι σε οτιδήποτε, ενάντιοι στο ξένο», τόνισε.

«Αυτός είναι από τους κινδύνους στον κόσμο σήμερα», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο