Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη τουρκική πρόκληση για την επέτειο «Αττίλα»: Είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης στην Κύπρο

Απίστευτη τουρκική πρόκληση για την επέτειο «Αττίλα»: Είμαστε ο εγγυητής της ειρήνης στην Κύπρο

Με τον γνωστό… χυδαίο τρόπο που μας έχει συνηθίσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται στην αυριανή 45η μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

Με τον γνωστό… χυδαίο τρόπο που μας έχει συνηθίσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται στην αυριανή 45η μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.gr, με ένα βίντεο… με τον κλασικό κινηματογραφικό τρόπο που έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν που αναρτήθηκε στο twitter, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να είναι παρούσες –και μετά από μισό αιώνα- στην Κύπρο και την Μεσόγειο.

Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες αρχείου, «αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει την χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια στους Τουρκοκύπριους».

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974, που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την «ειρήνη» στο νησί, μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.

«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 τού σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο «Πορθητής» στα ανοιχτά της Κύπρου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024