
Σεισμός: Κανονικά η λειτουργία του λιμανιού στον Πειραιά – Μικρή καθυστέρηση στον απόπλου δρομολογίων
Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές στο λιμάνι του Πειραιά και τα πλοία αναχωρούν με μικρές μόνο καθυστερήσεις.
Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές στο λιμάνι του Πειραιά από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στη Μαγούλα και τα πλοία -σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση- αναχωρούν κανονικά.
Τα δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα για Πάρο, Νάξο, Δυτικές Κυκλάδες και Κρήτη μεταξύ 17:00 και 18:00 θα αναχωρήσουν με μικρή καθυστέρηση (περίπου μισής ώρας), προκειμένου οι επιβάτες να προλάβουν να φθάσουν στο λιμάνι, καθώς στους γύρω δρόμους παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά το σεισμό.
Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος προχώρησε σε έναν απολογισμό της κατάστασης.
Ο υπουργός σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες από το λιμενικό, την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ με κύρια μέριμνα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο απώλειας ζωής.
Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι στο χώρο του λιμανιού δεν υπάρχουν ζημιές, ενώ σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ναυτιλίας μικρές ζημιές σημειώθηκαν σε κτιριακές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο.
Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι υπάρχει μία αναστάτωση στον Πειραιά, αλλά συνέστησε στους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
