Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Prem Watsa - Γιατί επέστρεψε στην Αθήνα ο «γκουρού των αγορών»

Ποιος είναι ο Prem Watsa – Γιατί επέστρεψε στην Αθήνα ο «γκουρού των αγορών»

Ο Ινδοκαναδός επενδυτής ποντάρει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ραντεβού κορυφής είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοτάκης με τον επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa.

Ο μεγαλοεπενδυτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα της και ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε. Η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο».

Ο κ. Watsa εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης, την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και την δυναμική των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

Επίσης, εξέφρασε στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον του για περαιτέρω επενδύσεις του ομίλου της Fairfax στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις.

Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για Prem Watsa

Ανάρτηση για τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Fairfax Prem Watsa έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συνάντηση με τον επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Fairfax Prem Watsa. Με χαρά διαπίστωσα το ενδιαφέρον του για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Τι φέρνει στην Αθήνα ο Watsa

Ο Ινδοκαναδός προσδοκά σε σημαντικές υπεραξίες από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας την οποία υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης.

Ήρθε στην Αθήνα, συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Eurobank  και της Eurolife, προκειμένου να ενημερωθεί και για την πορεία υλοποίησης της συγχώνευσης της Eurobank με την Grivalia, η οποία αποτέλεσε το… deal της χρονιάς για το 2018.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου Fairfax, έχει εκφράσει τηn αισιοδοξία του για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στο δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης.

Ποιος είναι ο Prem Watsa

Η Fairfax αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με σειρά τοποθετήσεων σε ελληνικά assets και εμβληματικούς ομίλους. Ο Καναδός, με καταγωγή από την Ινδία, ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου Fairfax αποτελεί συχνό επισκέπτη της χώρας μας.

Γεννήθηκε στην Ινδία και είναι γιος ενός δασκάλου με άλλα τρία παιδιά. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Madras και πήρε πτυχίο χημικού μηχανικού.

Στα 20 του χρόνια πήγε να βρει τον αδερφό του στο Οντάριο του Καναδά. Αφού πήρε το πτυχίο του έπιασε δουλειά σε μια ασφαλιστική και το 1984 ξεκίνησε μια επενδυτική εταιρεία μαζί με το πρώην αφεντικό του, Τόνι Χάμπλιν.

Το 1985 αγόρασε την Markel Financial, μια μικρή εταιρεία ασφάλισης φορτηγών που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας.

O Watsa έγινε γνωστός όταν επένδυσε αρχικά το 2013 στην Eurobank. Το 2015, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Fairfax πραγματοποίησε την 30η επετειακή συνέλευση των μετόχων της στην Ελλάδα.

Ο «γκουρού των αγορών» διακρίνεται ιδιαίτερα για τις επενδύσεις του με ρίσκο σε εταιρείες τις οποίες περισσότερα funds ούτε που σκέφτονται να τις εντάξουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024