Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνθέτουν τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας...

Συνθέτουν τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας…

Ο Φορτούνης ήταν πέρυσι δημιουργός και πρωταγωνιστής σε φάσεις από τις οποίες προήρθαν πάνω από 30 γκολ!

Αν σε κάτι ήταν χρήσιμο το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ, είναι ότι απομάκρυνε τις απορίες για το πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί στην επίθεση χωρίς τον Κώστα Φορτούνη: η απάντηση είναι ότι έχει παίκτες για να το κάνει πολύ καλά. Ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς μοίρασε τη δουλειά του Φορτούνη στον Βαλμπουενά (που ήταν εξαιρετικός) και στον Ποντένσε (που για πρώτη φορά δεν έπαιξε μόνο στο πλάι αλλά και πίσω από το φορ) ζητώντας τους και την μπάλα να μοιράζουν, αλλά και ατομικές πρωτοβουλίες να παίρνουν για να δημιουργούν πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα και από τον άξονα του γηπέδου. Ο Γάλλος έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ποντένσε έχει να μάθει πράγματα. Αλλά το ζήτημα δεν είναι οι παίκτες – είναι να πιστέψει συνολικά η ομάδα ότι δεν θα έχει πρόβλημα, παρά την απουσία του αρχηγού της. Θυμίζω ότι ο Φορτούνης ήταν πέρυσι δημιουργός και πρωταγωνιστής σε φάσεις από τις οποίες προήρθαν πάνω από 30 γκολ!

Λαβύρινθος

Οι ομάδες πολλές φορές καταστρέφονται από το σαράκι της αμφιβολίας. Μια συζήτηση για αδυναμίες συχνά μεταφέρεται και στα αποδυτήριά τους. Πέρυσι π.χ., στην αρχή της σεζόν γινόταν τόσο μεγάλη συζήτηση για τη δυσκολία των επιθετικών του Ολυμπιακού να σκοράρουν, που πίστεψαν και οι ίδιοι ότι έχουν πρόβλημα! Ο Χασάν δυσκολευόταν να προσαρμοστεί, ο Γκερέρο αγχώθηκε, ο Φετφατζίδης έχανε τα άχαστα, ο Ποντένσε για να σκοράρει έπρεπε να ντριπλάρει και τον τερματοφύλακα κ.τ.λ. Στον δεύτερο γύρο οι ίδιοι παίκτες (πλην του Φετφατζίδη που πήγε στον Αρη) άρχισαν να σκοράρουν εύκολα – ο Ολυμπιακός σκόραρε στο πρωτάθλημα σε δεκαπέντε ματς στη σειρά. Αν και φέτος ξεκινούσε μια συζήτηση για την αδυναμία του Ολυμπιακού να σκοράρει χωρίς τον Φορτούνη, οι Ερυθρόλευκοι θα παγιδευόντουσαν στον ίδιο λαβύρινθο. Το φιλικό με την Νότιγχαμ έδειξε πως τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει.

Ζαγόρ

Η πίστη μιας ομάδας στις δυνατότητές της είναι πολλές φορές το μυστικό της επιτυχίας. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μου έλεγε κάποτε ότι το 2004 στο Euro της Πορτογαλίας, πριν καν η διοργάνωση αρχίσει, ήταν όλοι βέβαιοι ότι δεν θα δεχόντουσαν γκολ! Μολονότι στον πρώτο γύρο η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ είχε δεχτεί γκολ και στα τρία ματς (και από τους Πορτογάλους και από τους Ισπανούς και από τους Ρώσους) η βεβαιότητα αυτή συνέχισε να υπάρχει – και κατά παράδοξο τρόπο μεγάλωσε κιόλας, γιατί οι αμυντικοί εκείνης της ομάδας (ο Δέλλας, ο Καψής και ο Σεϊταρίδης κυρίως) είχαν σπουδαία απόδοση στο καταπληκτικό εκείνο τουρνουά. Ετσι στα νοκάουτ ματς η Εθνική μας (με Γάλλους, Τσέχους και Πορτογάλους) δεν δέχτηκε κανένα γκολ. Μάλιστα, όπως λέει ο αρχηγός της, «στον τελικό με την Πορτογαλία και τέσσερα χρόνια να παίζαμε, γκολ δεν θα δεχόμασταν γιατί το είχαμε αποφασίσει»! Μεγάλο πράγμα αυτού του είδους η σιγουριά.

Μαυρωτάς

Η σιγουριά είναι κάτι που χαρακτηρίζει και τον Γιώργο Μαυρωτά, τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού. Μπορεί ο προϊστάμενός του Λευτέρης Αυγενάκης να μην έχει μιλήσει ακόμα, αλλά ο Μαυρωτάς την πρώτη του συνέντευξη την έδωσε σε χρόνο – ρεκόρ – ίσως γιατί γνωρίζει το αντικείμενο. Δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τις εγκαταστάσεις και την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς (και όχι μόνο) και ότι οι αρμοδιότητές του είναι διαφορετικές από αυτές του υφυπουργού Αθλητισμού – όλα αυτά δείχνουν πως και στο συγκεκριμένο υφυπουργείο οι κατευθύνσεις ήταν σαφείς.

Συνάντηση

Την ίδια ώρα ο νέος υφυπουργός είχε την πρώτη του συνάντηση, η οποία νομίζω συμβολικά έγινε με τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA – ο Αυγενάκης θέλησε πιστεύω να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι αυτούς θεωρεί κύριους συνομιλητές του για τα ποδοσφαιρικά πράγματα. Ο υπεύθυνος για ζητήματα ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς που ήρθε από τη Νιόν για να παρευρεθεί στη συνάντηση δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο ενημερωμένος ήταν ο νέος υφυπουργός και πρόβλεψε ότι θα υπάρχει μαζί του η καλύτερη συνεργασία. Τίποτα από αυτά δεν προκαλεί εντύπωση: τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σε όλους γνωστά – το θέμα είναι να θες να τα αντιμετωπίσεις. Επίσης σε όσους γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα τελευταία χρόνια η FIFA και η UEFA δεν προκαλεί εντύπωση η διάθεση συνεργασίας με τους εκπροσώπους της πολιτείας. Τις ομοσπονδίες και τους ανθρώπους τους τις αδειάζουν πια σε χρόνο – ρεκόρ! Ο πρώτος και ο βασικός συνομιλητής τους είναι το κράτος.

Υμνος

Ο Λάκοβιτς μάλιστα, για να δείξει με το καλημέρα και ποιον αντιμετωπίζει ως σοβαρό συνομιλητή ανάμεσα στην ομοσπονδία και στο υφυπουργείο, έδωσε και την είδηση ότι η UEFA είχε προσφερθεί να χρηματοδοτήσει τα έργα στο Παγκρήτιο (ώστε να παίξει σε αυτό η εθνική ομάδα με την Ιταλία και την Αρμενία), αλλά η ΕΠΟ δεν ενδιαφέρθηκε. Η κατηγορία είναι μεγάλη και θα πρέπει η ομοσπονδία να τοποθετηθεί – μέχρι χθες το απόγευμα δεν το είχε κάνει, αλλά μπορεί οι άνθρωποι να είναι απασχολημένοι, π.χ. να συνθέτουν τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας και να μην πρόλαβαν. Ωστόσο οι κατηγορίες του Λάκοβιτς περί αδιαφορίας της ομοσπονδίας δείχνουν και ότι πλέον η σχέση της ΕΠΟ με τις προϊστάμενες Αρχές της θα γίνει πιο δύσκολη – ο Λάκοβιτς και οι συν αυτώ έδειξαν με το καλημέρα ότι οι καιροί που η ΕΠΟ και το υφυπουργείο πορεύονταν χέρι χέρι πέρασαν. Προκύπτουν πια νέες δυσκολίες.

Μέλος

Μιλώντας για δυσκολίες, δύσκολο μοιάζει και να συναντήσει ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαθαίνω ότι θα θελε πολύ να υποδεχτεί στο γραφείο του τον σταρ του ΝΒΑ – καθώς εκτός από μπασκετόφιλος είναι και μεγάλος θαυμαστής του. Την προσπάθεια να γίνει η συνάντηση ανέλαβαν διάφοροι ενδιάμεσοι – μαθαίνω ότι είχε ασχοληθεί και λίγο ο Βασίλης Κικίλιας, νέος υπουργός Υγείας. Καλά είναι πάντως όλοι να μην παίρνουν τοις μετρητοίς υποσχέσεις δημοσιογράφων, που πάντα υπόσχονται κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούν. Ο Γιάννης δύσκολα θα δεχτεί να μπει μόνος στο Μαξίμου – κι όχι μόνο γιατί έτσι τον συμβουλεύει ο μάνατζέρ του. Το είχε αρνηθεί προεκλογικά και στον Αλέξη Τσίπρα. Ενας σταρ δύσκολα θα έκανε κάτι τέτοιο σε μια περίοδο τόσο πολιτικά φορτισμένη. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει υπομονή και θα τον γνωρίσει, όταν θα υποδεχτεί την Εθνική, πριν αυτή φύγει για το Παγκόσμιο της Κίνας. Το λέω ελπίζοντας πάντα πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι μέλος της.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024