Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί επελέγη ο Μαργαρίτης Σχοινάς για νέος επίτροπος στην Κομισιόν

Γιατί επελέγη ο Μαργαρίτης Σχοινάς για νέος επίτροπος στην Κομισιόν

O  Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου ο  Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα, ο ιστότοπος Politico σε δημοσίευμά του είχε αποκαλύψει ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναμένεται να είναι ο νέος έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν,

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (28 Ιουλίου 1962 – Θεσσαλονίκη) είναι έλληνας πολιτικός και αξιωματούχος της ΕΕ. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι ο νέος επίτροπος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα ευρωπαϊκά.

Γιατί επελέγη

Ο Μ. Σχοινάς αναμένεται να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο που θα συνδέεται με την ανάπτυξη και την οικονομία καθώς είναι γνώστης των θεμάτων αυτών. Η επιλογή του είναι προσωπική του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θέλει στις Βρυξέλλες έναν άνθρωπο που γνωρίζει τι συμβαίνει στο ευρωπαϊκό κονκλάβιο και μπορεί να χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις.

Μην ξεχνάμε ότι θα ξεκινήσει σύντομα ένα κύκλος διαπραγματεύσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι γνωριμίες του κ. Σχοινά είναι σημαντικές.

Εχοντας επί χρόνια τη θέση του εκπροσώπου της Κομισιόν και του προέδρου Ζ. Κ. Γιούνκερ, χειρίστηκε με επιτυχία πολλά και δύσκολα θέματα. Πολλοί λένε ότι αυτός συνέβαλε στην γενικότερη φιλελληνική στάση που έχει κρατήσει όλο αυτόν τον καιρό ο κ. Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2007 είχε διαδεχθεί τον Αντώνη Σαμαρά ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του ευρωκοινοβουλίου. Η μοίρα έφερε να αναλάβει αυτός επίτροπος αν και ακουγόταν ότι τη θέση αυτή θα κατείχε ο Αντώνης Σαμαράς. Το γιατί δεν πήγε ο πρώην πρωθυπουργός κανείς δεν το γνωρίζει, όπως και αν θα αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο.

Δείτε το βίντεο

Πηγή:onetv.gr

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024