Σάμος: 9 κατηγορούμενοι για ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά περίπτωση και σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος κατηγορούνται έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές και ένας μεταφραστής
Εννέα είναι τελικά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της έκδοσης πλαστών ή ψευδών ιατρικών γνωματεύσεων με τις οποίες αιτούντες άσυλο διαμένοντες στη Σάμο έπαιρναν πιστοποίηση ευαλωτότητας και μετακινούνταν με αυτήν σε καταυλισμούς στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού επίσημα σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει, κατά περίπτωση και σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος κατηγορούνται έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές και ένας μεταφραστής. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της σύστασης συμμορίας, της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής γνωμάτευσης επ’ αμοιβή.
Ήδη, απολογήθηκαν στον ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Σάμου τέσσερις εκ των κατηγορουμένων γιατρών οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού αντιμετώπιζαν πλημμεληματικές κατηγορίες. Σήμερα, απολογείται μια νοσηλεύτρια, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ
- Θεσσαλονίκη: Σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο – Νέα μηνύματα 112
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
