Η Αλβανία συνεχίζει να έχει τα πρωτεία στην προμήθεια ναρκωτικών στην Ιταλία, κυρίως στη μαριχουάνα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των ιταλικών αρχών για το έτος 2018. Οι Αλβανοί έχουν τον υψηλότερο αριθμό συλληφθέντων από τις ιταλικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών την ίδια χρονική περίοδο.

«Κορυφαίος προμηθευτής»

«Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση της ιταλικής Γενικής Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, όπως σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα exit.al.

»Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης για την Αλβανία είναι:

Α. Η Αλβανία, μέσω της Αδριατικής Θάλασσας, είναι ο κορυφαίος προμηθευτής μαριχουάνας.

Συνολικά κατά το 2018, οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν περίπου 14,2 τόνους μαριχουάνας. Η ποσότητα της κατασχεθείσας μαριχουάνας, κατά 6,3 τόνους έχει ως χώρα παραγωγής την Αλβανία, δηλαδή το 44% του συνολικού όγκου και σε αυτή τη διακίνηση εμπλέκονται αλβανικές εγκληματικές ομάδες που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή Πούλια της Καμπανίας.

Β. Τα τελευταία χρόνια, οι αλβανικές εγκληματικές ομάδες εμπλέκονται στη διακίνηση κοκαΐνης. Το λαθρεμπόριο της κοκαΐνης γίνεται από την Ισπανία και την Ολλανδία και στη συνέχεια διανέμεται σε όλη την Ιταλία.

Γ. Για τη διακίνηση της ηρωίνης οι αλβανικές συμμορίες συνεργάζονται με τη ναπολιτάνική μαφία Καμόρα.

Χώρα διέλευσης η Ελλάδα

Δ. Μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας, διακινούνται από Τουρκία σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών SKUNK, παράγωγο της κάνναβης υψηλής δραστικότητας.

Κατά το 2018, συνελήφθησαν στην Ιταλία 1917 αλβανοί πολίτες, κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, από τους οποίους οι περισσότεροι συνελήφθησαν για διακίνηση κοκαΐνης.

Αναλυτικά:

1282 για διακίνηση κοκαΐνης, 418 για διακίνηση μαριχουάνας, 167 για διακίνηση ηρωίνης.

Σημαντικό νέο στοιχείο για τη διακίνηση των ναρκωτικών είναι η δραστηριοποίηση αυξημένου αριθμού γυναικών και ανήλικων τέκνων των κακοποιών».

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο