Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ορκίστηκε η νέα Βουλή: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ορκίστηκε η νέα Βουλή: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας της νέας βουλής.

Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας της νέας βουλής, με την  είσοδο στο χώρο της ολομέλειας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνοντας στη Βουλή στις 10:30 το πρωί ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους»

Από τις πρώτες που έφτασαν στη Βουλή, συνοδευόμενη από το σύζυγό της, ήταν η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια η οποία δήλωσε ότι θέλει να φανεί αντάξια των ανθρώπων που την πίστεψαν.

Ακολούθως, έφτασε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια τετραπλή πτώχευση. Εδώ δεν ήρθαμε για να πάρουμε θέσεις αλλά για να παλέψουμε για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του λαού», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου προσερχόμενη στο κοινοβούλιο προσθέτοντας ότι «θα δώσουμε αγώνες εντός και εκτός κοινοβουλίου πιστοί στις προγραμματικές μας δηλώσεις».

Η Ολγα Κεφαλογιάννη, ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, προσερχόμενη στη Βουλή  μίλησε για μεγάλες προσδοκίες για καλύτερες μέρες.

Στις 10:45 έφτασαν στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για να ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η νέα Βουλή, υπενθυμίζεται, ότι είναι εξακομματική, με τις ΚΟ του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής να «εξαφανίζονται» από το κοινοβούλιο, ενώ η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα καθίσουν για πρώτη φορά στα έδρανα.

Στον νέο συσχετισμό δυνάμεων η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 βουλευτές (από 75 που είχε στην προηγούμενη περίοδο), ο ΣΥΡΙΖΑ 86 (από 145), το ΚΙΝΑΛ 22 (από 17), το ΚΚΕ 15 (σταθερό), η Ελληνική Λύση 10 και το ΜεΡΑ25 9.

Η εγκυμονούσα βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αννα Ευθυμίου

Διπλωμάτες παρακολουθούν την ορκωμοσία από τα θεωρεία της Βουλής

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024