ΕΟΔΥ: Από μηνιγγίτιδα και όχι Έμπολα ο θάνατος της 17χρονης Ιταλίδας
Χθες, η κοπέλα διακομίστηκε εσπευσμένα από τη Νάξο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας η 17χρονη Ιταλίδα που διακομίστηκε χτες με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από την Νάξο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.
Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε χαρακτηρίσει «ανυπόστατα» δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό έμπολα που κατέληξε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής. Διευκρίνιζε ότι το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο έμπολα.
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
- Έμπολα: Την ώρα που οι θάνατοι αυξάνονται, ο ΠΟΥ λέει ότι θα χρειαστούν μέχρι και εννέα μήνες για εμβόλιο
- Πτώση τουρίστριας από ύψος στη Σκιάθο – Νοσηλεύεται με κατάγματα στον θώρακα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (21/5): Πού θα δείτε play out και Next Gen Euroleague
- Συντάξεις χηρείας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για οριστική λύση
- Πέτρος Ίμβριος: Ο 5χρονος γιος του πρωταγωνιστεί στο νέο video clip του
- Κλινικές μελέτες: Εκστρατεία για οικοδόμηση εμπιστοσύνης στους ασθενείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442