Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για την κατασκευή του σεληνιακού οχήματος της Toyota

Πράσινο φως για την κατασκευή του σεληνιακού οχήματος της Toyota

H Τοyota θα κατασκευάσει τελικά σε συνεργασία με την ιαπωνική υπηρεσία διαστήματος το υδρογονοκίνητο σεληνιακό όχημα που είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο, αποβλέποντας σε χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση. Το αλλόκοσμο εξάτροχο όχημα αναμένεται να μεταβεί στη σελήνη στο πλαίσιο επανδρωμένης αποστολής το 2029.

Προ καιρού η ιαπωνική φίρμα σε συνεργασία με την ιαπωνική υπηρεσία εξερεύνησης διαστήματος (JAXA) είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο σεληνιακό όχημα με τεχνολογία κυψελών καυσίμου το οποίο, όπως γνωστοποίησε με νεότερη ανακοίνωσή της τελικώς θα κατασκευαστεί με την προοπτική να αναλάβει… διαστημική υπηρεσία από το 2029.

Σύμφωνα με τις συστάσεις τα πρώτα πρωτότυπα του σεληνιακού οχήματος θα παρουσιαστούν στο 2020, ενώ μια απολύτως λειτουργική βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών εκδοχή του αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2022.

Το σεληνιακό ρόβερ μήκους έξι μέτρων, πλάτους πέντε και ύψους τεσσάρων αξιοποιεί κινητήριο σύνολο με τεχνολογία κυψελών καυσίμου με την προοπτική να μπορεί να καλύψει απόσταση έως και 10.000 χλμ. σε σεληνιακό έδαφος όπου, αν όλα πάνε καλά, θα μεταβεί από το 2029 προκειμένου να εξερευνήσει τις πολικές περιοχές της σελήνης με την προοπτική να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αξιοποίησης των φυσικών πόρων (πάγος) του δορυφόρου της γης από μελλοντικές αποστολές επανδρωμένες αποστολές.

Το σεληνιακό όχημα μπορεί στο 13 τ.μ. εσωτερικό του να φιλοξενήσει δύο αστροναύτες και σε περίπτωση ανάγκης τέσσερις, καθώς και τον απαιτούμενο εξοπλισμό επικοινωνίας και δειγματοληψίας.

Στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται μια ευμεγέθης αναδιπλουμενη επιφάνεια από φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην επαναφόρτιση των μπαταριών του, ελαστικά χωρίς αέρα και φυσικά τον απαραίτητο… εξωγήινο τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για τέτοιου είδους αποστολές.

Επίσης για όσους θεωρήσουν το συγκεκριμένο όχημα μια κίνηση εντυπωσιασμού που αποσκοπεί στην ενίσχυση του κύρους του ιαπωνικού κολοσσού, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία με την ιαπωνική διαστημική υπηρεσία (JAXA) έχει απολύτως ρεαλιστικούς και… προσγειωμένους στόχους, καθώς θα συμβάλλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την περαιτέρω εξέλιξη των μπαταριών που εφοδιάζουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Η Toyota θεωρεί ότι η επίτευξη της βιωσιμότητας στην μετακίνηση επιβάλλει την συνύπαρξη και την ευρεία χρήση, υβριδικών, plug-in υβριδικών, αμιγώς ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων. Οι κοινές μας μελέτες και η συνεργασία με την JAXA αποτελούν μέρος της επίτευξης αυτού του στόχου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του ομίλου Toyota, Shigeki Terashi μην αφήνοντας αμφιβολίες για την χρησιμότητα του νέου διαστημικού εγχειρήματος του ιαπωνικού κολοσσού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024