Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι (α)βεβαιότητες του Ταγίπ Ερντογάν

Οι (α)βεβαιότητες του Ταγίπ Ερντογάν

Απόλυτα σίγουρος για την πολιτική που ακολουθεί θέλει να εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Καμία ανησυχία δεν έχει, όπως δηλώνει, ούτε για τα μέτρα που προετοιμάζει η ΕΕ ούτε για το πακέτο κυρώσεων που αναμένεται από τις ΗΠΑ για την παραλαβή των S-400

Απόλυτα σίγουρος για την πολιτική που ακολουθεί θέλει να εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Καμία ανησυχία δεν έχει, όπως δηλώνει, ούτε για τα μέτρα που προετοιμάζει η ΕΕ ούτε για το πακέτο κυρώσεων που αναμένεται από τις ΗΠΑ για την παραλαβή των S-400. Και όσο και αν τα μέτρα της ΕΕ εκτιμώνται – προς το παρόν – ως ήσσονος σημασίας και δεν επηρεάζουν επί της ουσίας την οικονομία της Τουρκίας, με κύκλους της γείτονος να σχολιάζουν ότι τα προενταξιακά κονδύλια 146 εκατ. ευρώ που περικόπτονται δεν πλησιάζουν καν τον προϋπολογισμό της Γαλατάσαραϊ, ενώ τα «στοχευμένα μέτρα» παραπέμπονται στο μέλλον, διπλωματικές πηγές σε Αθήνα και Λευκωσία διαμηνύουν ότι αυτή είναι η αρχή του «λογαριασμού» για την Τουρκία, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα περιλαμβάνει το αμερικανικό πακέτο κυρώσεων, με την Ουάσιγκτον να έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, η απόκτηση των S-400 συνεπάγεται κυρώσεις και αποβολή από το πρόγραμμα των F-35.

Ο Ερντογάν θέλει να πιστεύει ότι ο Τραμπ θα παρέμβει για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη παρά τις σαφείς δηλώσεις Πενταγώνου και Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ακόμα και αν κάποιες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του εναντίον της Αγκυρας, τα ερωτήματα που τίθενται είναι κατά πόσο οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν το βάρος της απόκτησης των S-400 από την Τουρκία, τι συνέπειες θα προκαλούσε αυτή η ανεκτικότητα στο μέλλον και τι ορέξεις θα μπορούσε να ανοίξει… Μια αδύναμη αντίδραση της Ουάσιγκτον ενδεχομένως να στρέψει κι άλλες χώρες προς τη ρωσική στρατιωτική παραγωγή. Οι ανακοινώσεις της Ουάσιγκτον αναμένεται να κρίνουν πολλά, με βασικότερο αν η Τουρκία θα εξελιχθεί σε μια ισχυρότατη πολεμική δύναμη στην περιοχή, απέναντι στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

-Τι επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος

-Ο ρόλος των προσφύγων που παραμένουν στα τουρκικά παράλια

-Πώς συνδέεται το Ενεργειακό με το Κυπριακό ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» της Τρίτης

Οι (α)βεβαιότητες του Ταγίπ Ερντογάν

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024