Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα

«Την επόμενη ημέρα, είναι εδώ, πρώτα από όλα ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η εκμετάλλευση, δηλαδή όλα αυτά από τα οποία απορρέουν και τα μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό. Αυτή τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη και το ποσοστό που του έδωσε ο ελληνικός λαός, με τους 15 εκλεγμένους βουλευτές του, για να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα αποτελεί το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, τόσο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στην κάλπικη αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην προεκλογική προειδοποίηση του ΚΚΕ ότι «η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής» προσθέτοντας «η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του. Θα ακολουθήσει κατά συνέπεια, την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες: Τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής όσο και σε αυτά της εξωτερικής».

Μιλώντας για τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ έκανε λόγο για «γνωστά και δοκιμασμένα στελέχη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών, τα οποία σήμερα επανέρχονται βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος με αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις απ΄ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλοι διετέλεσαν στελέχη του ΣΕΒ και άλλων μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων».

«Το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέροντας ως ενδεικτικά της αντιστοίχισης του μοντέλου διακυβέρνησης και της υπηρέτησης αυτής της πολιτικής «την υπαγωγή του τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την προώθηση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου «που πάει χέρι χέρι με ένα πανεπιστήμιο- επιχείρηση, και την υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ, να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ακόμα την πρώτη πράξη του υπουργείου Εξωτερικών, που ήταν να αναγνωρίσει «τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Την επόμενη ημέρα, είναι εδώ, πρώτα από όλα ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η εκμετάλλευση, δηλαδή όλα αυτά από τα οποία απορρέουν και τα μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό. Αυτή τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΚΟ του ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας.

Άμεση προτεραιότητα για το ΚΚΕ είναι η προστασία των ανέργων και η αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού, η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων και άλλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Επίσης, η προστασία των αυτοαποσχολουμένων και η επιβίωση των αγροτών. Το ΚΚΕ ιεραρχεί ως ξεχωριστό ζήτημα τη διεκδίκηση δημόσιας καθολικής υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου κανένας εργαζόμενος δεν θα είναι ανασφάλιστος.

Επίσης, το ΚΚΕ θα καταθέσει προτάσεις για την κατάργηση της «άγριας φορολογίας που έχει γονατίσει τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά» για την απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, καθώς και στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας με τη θέση του για δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας.

Στο χώρο της Παιδείας οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ συμπυκνώνονται στη βασική θέση «ολοκληρωμένη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, σε σχολεία και σχολές χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κρατική χρηματοδότηση που καλύπτει όλες τις ανάγκες».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε επίσης ότι το ΚΚΕ θα θέσει το ζήτημα της προστασίας της ζωής του λαού με τα αναγκαία μέτρα και υποδομές για την έλλειψη των οποίων «δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι η κλιματική αλλαγή».

«Το ΚΚΕ θα εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διεύρυνσή τους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα θα συνεχίζει με όλους τους τρόπους να αντιπαλεύει το ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες σε όλους τους ανθρώπους που κάνουν διαφορετικές επιλογές στη ζωή τους».

Ενόψει των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το ΚΚΕ ζητά «να επανέλθει το προηγούμενο αυστηρότερο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που σχετίζεται και με τη δίκη της ΧΑ και τη μείωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η ζημιά ήδη έγινε και οι ναζιστές εγκληματίες θα κριθούν με απαράδεκτα ευνοϊκότερους όρους».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ακόμα ότι στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η ΚΟ του ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις «που προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διευρύνουν τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα» καθώς και υπερώριμα αιτήματα όπως ο πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 και ο μη διορισμός της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τόνισε ότι «η κομμουνιστική εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση… είναι η μόνη στάση που μπορεί ν΄ ασκήσει πίεση με θετικά μέτρα για το λαό» και επισήμανε ότι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «θα καλλιεργούν τις γνωστές αυταπάτες, ότι δήθεν για τα λαϊκά προβλήματα φταίει το «μείγμα» διαχείρισης, η «συνταγή»» και «θα ακρωτηριάζουν το όποιο ριζοσπαστισμό πάει να αναπτυχθεί σε σημαντικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις».

«Η δική μας αντιπολίτευση δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης για την αντιμετώπιση οξυμμένων προβλημάτων αλλά και της συγκέντρωσης δυνάμεων με λαϊκή επιλογή την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων» υπογράμμισε.

Ο καταμερισμός των μελών της ΚΟ του ΚΚΕ

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητες που θα έχουν τα νέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι: Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και πρώην βουλευτής Τρικάλων.

Τέλος, μέλη της 5μελούς Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έχει την ευθύνη της όλης παρακολούθησης της δουλειάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι, εκτός από τον γραμματέα της Αχιλλέα Κανταρτζή και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης και ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024