Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η κατεδάφιση του οικήματος πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, γνωστό ως «κατάληψη Μπρούκλυν».

Σύμφωνα με το agon.gr, το μικρό σπίτι στην οδό Ακαδημίας 16, στο κέντρο της πόλης, είχε καταληφθεί τον Μάιο του 2016, αλλά πριν λίγους μήνες οι 17 συνιδιοκτήτες- κληρονόμοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν, προφανώς για να αξιοποιήσουν το οικόπεδο για την ανέγερση άλλου οικήματος.

Η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε στις 6 Μαΐου και από τότε είχαν υπάρξει μια σειρά από αντιδράσεις στην εκκένωση της κατάληψης και τα σχέδια κατεδάφισης.

Κάποιες ήπιες (μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου, πορεία και μοτοπορεία με τρικάκια), κάποιες πιο δυναμικές (αφισοκόλληση της τζαμαρίας του εργολάβου, πέταγμα μπογιών και τσιμεντάρισμα του ρολογιού του νερού του σπιτιού ενός εκ των ιδιοκτητών, ανάρτηση αφίσας με τα ονόματα ενός εκ των ιδιοκτητών και κατασκευαστικής εταιρείας, σπάσιμο των τζαμιών της πολεοδομίας Ιωαννίνων).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο