Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είναι «Αλβανο-Ελληνας», λόγω της καταγωγής του, υποστηρίζει η εφημερίδα των Τιράνων Dita.

«Οι ρίζες του στην Αλβανία»

Σύμφωνα με το κείμενο, ο 60χρονος καθηγητής νομικής που γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας, πολύ συχνά και με υπερηφάνεια, έχει πει ότι οι οικογενειακές του ρίζες βρίσκονται στην Αλβανία.

«Πολλές φορές που φιλοξενούνταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, είχε δηλώσει ότι οι πρόγονοί του κατάγονταν από τη Χειμάρρα», σημειώνει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι πριν ένα χρόνο, όταν ο Δένδιας ήταν μια από τις ισχυρότερες φωνές της αντιπολίτευσης και είχε εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την εξωτερική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, επέκρινε και τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα.

«Συνάντησα τη γιαγιά του Ράμα»

«Είμαι έκπληκτος που ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα δεν έχει φιλελληνικές θέσεις. Είμαι έκπληκτος γιατί ο Ράμα είναι κατά το ένα τέταρτο Ελληνας. Συνάντησα τη γιαγιά του στην Κέρκυρα, είπε ο Δένδιας όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Εκείνη την εποχή, γράφει η εφημερίδα, είχε εκφράσει με δηλώσεις του την αντίθεσή του για την ασκούμενη πολιτική της Αλβανίας.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη χώρα αυτή να γίνει έδαφος απειλών. Η Αλβανία χρειάζεται καλές σχέσεις με την Ελλάδα και την ΕΕ. Εχουμε πολλούς τρόπους για να ασκήσουμε πίεση στην Αλβανία. Δεν πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», είχε πει ο Δένδιας.

«Από τις πιο ελκυστικές πόλεις»

Η Χειμάρρα είναι παραθαλάσσια πόλη στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, κοντά στην περιοχή της Αυλώνας. Λόγω της θέσης της είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της αλβανικής ριβιέρας.

Στην πόλη υπάρχει πληθυσμός πάνω από 3.000 άτομα ελληνικής καταγωγής που είναι μέρος της ελληνικής μειονότητας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο κ. Δένδιας έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα, όπως αναφέρει το Himara.gr, όμως η καταγωγή του είναι από το χωριό Βουνό της Χιμάρας απ’ όπου ο παππούς του έφυγε για να εγκατασταθεί μόνιμα στους Παξούς.

Ο ίδιος όποτε συναντά Βορειοηπειρώτες πάντα αναφέρει την καταγωγή του απ’ τη Χειμάρρα και λέει την ιστορία του παππού του.

Πηγή: sitel.com.mk, mia.mk και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο