Ενθαρρυντικές ήταν οι εντυπώσεις από την πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Eurobasket U20 που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ.
Η Εθνική μας παρουσιάστηκε καθ’όλα έτοιμη κόντρα στη Σλοβενία και στον πρώτο της αγώνα στη διοργάνωση κατάφερε να πάρει πολύτιμη νίκη με σκορ 90-79.
Η «γαλανόλευκη» έπαιξε όμορφο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κι έφτασε σε διψήφια διαφορά από το δεκάλεπτο (25-15, 10′), την οποία πήγε στο +15 προς το φινάλε (81-66, 37′).
Με σκόρερ τον Γ. Καλαϊτζάκη και δημιουργό τον Μωραΐτη η ελληνική ομάδα προηγήθηκε νωρίς με 12-4, ενώ όταν ο «ζεστός» Καμπερίδης έφτασε τα 4/4 τρίποντα η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (37-27).
Στα τέλη της τρίτης περιόδου. οι Σλοβένοι πλησίασαν στους τρεις (60-57), αλλά η Εθνική αντέδρασε σωστά και 6:50 πριν το τέλος έφτασε και στο +15.
Παρά τις προσπάθειες των Σλοβένων μέχρι το φινάλε, η διαφορά παρέμεινε υπέρ της «γαλανόλευκης», η κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με διψήφιο αριθμό. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και 1 τάπα, ενώ σε παρόμοια απόδοση κινήθηκε και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Πλέον, η Εθνική περιμένει την Κυριακή (14/7) στις 20:30 αντίπαλος την Πολωνία, ενώ τη Δευτέρα (15/7) στις 16:00 αντιμετωπίζει τη Λιθουανία.
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο