Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το δεύτερο τηλεφώνημα της ειδικής συμβούλου του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ, προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Δεν χρειάζεται να κατέλθει»

Η κυρία Λουτ φέρεται να μετέφερε στον Νίκο Αναστασιάδη ότι παρά την αρχική συναντίληψη για κάθοδό της στην Κύπρο πριν τις 2 Αυγούστου, ο Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο συνομίλησε νωρίτερα, της υπέδειξε ότι δεν χρειάζεται να κατέλθει στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το sigmalive.com, ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκε ο κατοχικός ηγέτης είναι ότι δήθεν συμφώνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη να συναντηθούν μόνοι τους.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, στο άκουσμα των όσων του μετέφερε η κυρία Λουτ εξεμάνη και απαίτησε από την ειδική σύμβουλο να τηρήσει τη συμφωνία και να επισκεφθεί κανονικά το νησί.

«Γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό;»

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στην κυρία Λουτ, διερωτήθηκε γιατί ο κ. Ακιντζί δεν συναντήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μαζί του και τώρα χρησιμοποιεί το ενδεχόμενο συνάντησής τους – για την οποία συνομίλησαν πολύ επιφανειακά με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό του – με απώτερο στόχο να σταματήσει ο κατοχικός ηγέτης σε μια κρίσιμη περίοδο την αποστολή της στην Κύπρο.

Το ζήτημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει λήξει αφού η κυρία Λουτ δεν ξεκαθάρισε τελικώς τι προτίθεται να πράξει.