Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πώληση ελικοπτέρων στην Ελλάδα

«Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πώληση ελικοπτέρων στην Ελλάδα

«Το State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση προς την ελληνική κυβέρνηση ελικοπτέρων MH-60R, με περαιτέρω υποστήριξη, εκτιμώμενου κόστους 600 εκατ. δολαρίων» ανέφερε το Γραφείο, σε ανακοίνωσή του

Το πράσινο «φως» στην πώληση ελικοπτέρων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων ενέκρινε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας.

«Το State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση προς την ελληνική κυβέρνηση ελικοπτέρων MH-60R, με περαιτέρω υποστήριξη, εκτιμώμενου κόστους 600 εκατ. δολαρίων» ανέφερε το Γραφείο, σε ανακοίνωσή του. «Το Γραφείο Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας παρέδωσε την απαιτούμενη επιβεβαίωση στο Κογκρέσο για την πιθανή πώληση, στις 12 Ιουλίου του 2019» προστίθεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ελλάδα ζήτησε επτά ελικόπτερα MH-60R, συμπεριλαμβανομένου και του επιπλέον εξοπλισμού.

Η προτεινόμενη πώληση θα βοηθήσει την Ελλάδα στην ικανότητα εκτέλεσης αποστολών εναντίον επίγειων και υποβρύχιων πολέμων, όπως επίσης και σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Στην ανακοίνωση, τέλος, διευκρινίζεται ότι η απόκτηση των ελικοπτέρων από την Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή της Μεσογείου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024