Βορίδης: Άμεση η κινητοποίηση των κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής
Για τις καταστροφές που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως την Χαλκιδική μίλησε, σε έκτακτη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.
«Από την πρώτη στιγμή που είδαμε αυτά τα φαινόμενα, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θανάση Κουρεμπέ, ζητώντας του άμεσα να πάνε κλιμάκια επιθεωρητών σε όλες τις πληγείσες περιοχές», είπε σχετικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε: «Θα διαπιστώσουν και θα καταγράφουν τις ζημίες, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων, προτού παρέλθουν οι νόμιμες προθεσμίες που υπάρχουν για τις δηλώσεις που κάνουν οι παραγωγοί».
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μεγάλες ζημιές από χαλάζι, ανεμοθύελλα και βροχοπτώσεις έχουν παρατηρηθεί στις παρακάτω περιοχές:
Π.Ε. Έβρου – Ελιές, Βαμβάκια, Οπωροφόρα
Π.Ε. Ροδόπης – Βαμβάκια, καπνά, ακτινίδια, κηπευτικά
Π.Ε. Καβάλας – Αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Χαλκιδικής – Ελιές, αμπέλια, θερμοκήπια κηπευτικών
Π.Ε. Θεσσαλονίκης – Αμπέλια, αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Ημαθίας – Οπωροφόρα
Π.Ε. Πιερίας – Οπωροφόρα, κηπευτικά, καπνά,
Π.Ε. Λάρισας – Οπωροφόρα, κηπευτικά, βαμβάκια
Π.Ε. Φλώρινας – Φασόλια, οπωροφόρα
Π.Ε. Μαγνησίας – Οπωροφόρα, ελιές
Π.Ε. Καρδίτσας – Αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Βοιωτίας – Κρεμμύδια, Βαμβάκια
Σε ότι έχει να κάνει με την περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η οποία και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την προϊσταμένη και, ήδη, έχουν ενημερωθεί οι ασφαλισμένοι και οι φορείς που εκπροσωπούν για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα.
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442