Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφιαλτική νύχτα στη Χαλκιδική: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη θεομηνία

Εφιαλτική νύχτα στη Χαλκιδική: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη θεομηνία

Μία εφιαλτική νύχτα ζει η Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία. Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία, ενώ αγνοείται ένας ψαράς. Δεκάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 4 σε σοβαρή κατάσταση ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μία εφιαλτική νύχτα ζει η Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία. Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ψαρά. Δεκάδες είναι οι τραυματίες. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Παπανικολάου 5 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα έχει εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά: Μία γυναίκα, Ρουμανικής καταγωγής και ο 8χρονος γιος της έχουν χάσει τη ζωή τους από κατάρρευση στεγάστρου ταβέρνας στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, ένα ζευγάρι Τσέχων έχασε τη ζωή του όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν την τροχοβίλα τους στην Σωζόπολη της Χαλκιδικής, ενώ ένας 39χρονος Ρώσος και το 2χρονο παιδί του έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους, έξω από ξενοδοχείο, στην Ποτίδαια.

Εκκλήσεις για βοήθεια δέχθηκε η Πυροσβεστική από δεκάδες πολίτες. Τουλάχιστον 30 έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από πλημμυρισμένα οχήματα και κτίσματα. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι πέρασαν από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, το οποίο λειτουργεί με γεννήτρια λόγω της διακοπής ρεύματος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και ερευνούν καταστήματα και υπόγεια για τον εντοπισμό προβλημάτων, ενδεχομένως και θυμάτων από τις πλημμύρες…

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Καλλικράτειας.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν Κασσάνδρα και Σιθωνία.

Δέντρο έπεσε στο επαρχιακό δίκτυο Μεταμόρφωσης-Νικήτης και έκοψε την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω πεσμένων δέντρων στην περιοχή Κοβιού και μεταξύ Ν.Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς. Στη Ν.Ποτίδαια οι ισχυροί άνεμοι ξύλωσαν την οροφή βενζινάδικου.

Στην Κρυοπηγή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Κασσάνδρα, έπεσαν δέντρα και έχουν κλείσει παράδρομοι.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024