Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκ Κάρνεϊ: Θα είναι αυτός ο διάδοχος της Κριστίν Λαγκάρντ;

Μαρκ Κάρνεϊ: Θα είναι αυτός ο διάδοχος της Κριστίν Λαγκάρντ;

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, προσπάθησε να αποφύγει σήμερα τις ερωτήσεις για το εάν ενδιαφέρεται να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει γι' αυτό

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, προσπάθησε να αποφύγει σήμερα τις ερωτήσεις για το εάν ενδιαφέρεται να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει γι’ αυτό.

Ο Κάρνεϊ αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας στα τέλη Ιανουαρίου του 2020 και θεωρείται ευρέως πιθανός διάδοχος της Λαγκάρντ, η οποία επελέγη από τους ευρωπαίους ηγέτες να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Νομίζω ότι χρειάζεται να σεβαστούμε τη διαδικασία εδώ» δήλωσε ο Κάρνεϊ σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί επίσημα ο διορισμός της Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ, πριν το ΔΝΤ ξεκινήσει τη δική του αναζήτηση για τον επόμενο γενικό διευθυντή.

«Θα έρθει κάποια στιγμή όταν αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει, και αυτή είναι πιθανώς η σωστή στιγμή για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα» δήλωσε.

Προχθές, Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για να στηρίξουν τον Κάρνεϊ ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η θέση αυτή τυπικά καταλαμβάνεται από Ευρωπαίο. Ο 54χρονος Κάρνεϊ είναι Καναδός, αλλά έχει επίσης βρετανικό και ιρλανδικό διαβατήριο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε ότι διατηρεί τη δέσμευσή του να κατευθύνει τη βρετανική οικονομία καθώς πλησιάζει η προθεσμία του Brexit, στις 31 Οκτωβρίου, και να ηγηθεί της Τράπεζας της Αγγλίας ενώ αναζητείται ο νέος της διοικητής.

«Υπάρχουν λίγες συντεταγμένες μεταβάσεις, και μία από αυτές είναι μια συντεταγμένη μετάβαση (στο Brexit) έως τις 31 Οκτωβρίου και μια συντεταγμένη μετάβαση στον διάδοχό μου, και φυσικά θα διασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί» δήλωσε ο Κάρνεϊ σε δημοσιογράφους σήμερα, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση να είναι ο επόμενος γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024