Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακάλυπτο άφησε ο Τζόνσον τον βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον

Ακάλυπτο άφησε ο Τζόνσον τον βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει εάν θα διατηρήσει στο πόστο του τον πρεσβευτή της χώρας στην Ουάσιγκτον, εν μέσω των προσβλητικών επιθέσεων και πυρών που δέχεται ο βρετανός διπλωμάτης από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τον στήριξε η Μέι Η απερχόμενη πρωθυπουργός Τερέζα […]

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει εάν θα διατηρήσει στο πόστο του τον πρεσβευτή της χώρας στην Ουάσιγκτον, εν μέσω των προσβλητικών επιθέσεων και πυρών που δέχεται ο βρετανός διπλωμάτης από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον στήριξε η Μέι

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έδωσε την πλήρη στήριξή της στον βρετανό πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροκ, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του μεγιστάνα αφού περιέγραψε την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική» και τον ίδιο τον ένοικο του Λευκού Οίκου «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο», σε διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν σε βρετανική εφημερίδα την Κυριακή.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αφού δήλωσε προχθές ότι οι ΗΠΑ «δεν θα έχουν πλέον καμιά επαφή» με τον πρεσβευτή, συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον του Ντάροκ, αποκαλώντας τον χθες έναν «πολύ ηλίθιο τύπο».

«Δεν θα είμαι τόσο απρεπής… »

Ερωτηθείς αν θα κρατήσει τον Ντάροκ στο πόστο του πρεσβευτή, αν γίνει πρωθυπουργός, ο Τζόνσον απάντησε: «Δεν πρόκειται να είμαι τόσο απρεπής για να σκεφτώ ότι θα είμαι σε θέση (να το κάνω)».

Συνεχίζοντας, είπε ότι ο Τραμπ σύρθηκε σε μια βρετανική πολιτική διένεξη. «Δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητα το σωστό για αυτόν να πράξει», ανέφερε σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Αλλά ας μην γελιόμαστε, η σχέση μας με τις ΗΠΑ είναι εξαιρετικής σημασίας» τόνισε.

Στήριξη και από τον Χαντ

«Εχω πολύ καλή σχέση με τον Λευκό Οίκο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στενή φιλία, στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο αντίπαλος του Τζόνσον για τη διαδοχή της Μέι, βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ απάντησε στις επιθέσεις Τραμπ ενάντια στον Ντάροκ, χαρακτηρίζοντας «ασεβή» τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, δηλώνοντας ρητά ότι, αν εκλεγεί ο ίδιος πρωθυπουργός, θα διατηρήσει στο πόστο του τον πρεσβευτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024