Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικοί: Όχι στη διχοτόμηση του Σώματος

Λιμενικοί: Όχι στη διχοτόμηση του Σώματος

Ανησυχία προκαλεί στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής η πληροφορία περί διχοτόμησης του ΛΣ. και πιο συγκεκριμένα η «μετακόμιση» αρμοδιοτήτων που αφορούν τομείς όπως η παράνομη μεταφορά μεταναστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας διέψευδαν μια τέτοια εξέλιξη.

Ανησυχία προκαλεί στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η πληροφορία περί διχοτόμησης του ΛΣ. και πιο συγκεκριμένα η «μετακόμιση» αρμοδιοτήτων που αφορούν τομείς όπως η παράνομη μεταφορά μεταναστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας διέψευδαν μια τέτοια εξέλιξη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σημειώνεται ότι: «Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες αναφορές στα ΜΜΕ ότι η νέα κυβέρνηση εξετάζει τη διχοτόμηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τις αρμοδιότητές του να υπάγονται σε δύο υπουργεία. Επισημαίνουμε ότι στις προεκλογικές συναντήσεις μας με εκπροσώπους των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζαμε τις έντονες ανησυχίες μας σχετικά με ανεπίσημες αναφορές ιστοσελίδων περί διχοτόμησης του Σώματος και τα σενάρια αυτά διαψεύδονταν κατηγορηματικά.»

Και επισημαίνεται ότι: «Θεωρούσαμε μέχρι χθες ότι η ανάγκη διατήρησης ενός ενιαίου και αδιαίρετου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είχε γίνει κατανοητή από όλους τους αρμόδιους φορείς μετά και το προηγούμενο αποτυχημένο εγχείρημα διαχωρισμού. Φρονούμε ότι, για την εκπόνηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα έπρεπε να προηγείται η χάραξη μιας στρατηγικής με συγκεκριμένους σκοπούς και ξεκάθαρους στόχους, στη συνέχεια να συγκροτούνται ειδικές επιτροπές, οι οποίες να εισηγούνται τις απαιτούμενες αλλαγές, με γνώμονα πάντα την ενίσχυση και την αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη απόδοση των υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εντέλει να λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.»

Επιπλέον τονίζεται πως: «Θέση μας είναι ότι η διαίρεση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε δύο διαφορετικές κατηγορίες δημιουργεί προβλήματα στη δομή και λειτουργία του Σώματος και εντάσσει εργαζόμενους ενός και του αυτού οργανισμού σε δυο διαφορετικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, με αποτέλεσμα την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και την πρόκληση δυσκολιών στην ορθολογική αξιοποίηση των στελεχών του.»

Τέλος υπογραμμίζεται πως «στην περίπτωση, που τα σενάρια αυτά επαληθευτούν ως Ομοσπονδία δε θα μείνουμε στις παραπάνω διαπιστώσεις, αλλά προτιθέμεθα να προχωρήσουμε άμεσα σε σειρά ενεργειών με σκοπό να καταδείξουμε την αστοχία του εν λόγω εγχειρήματος.»

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024