Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τετάρτη – ίσως τη θερμότερη μέρα του φετινού καλοκαιριού μέχρι στιγμής – στο κέντρο της Αθήνας. Και αν η ατμοσφαιρική θερμοκρασία έφτανε τους 40 βαθμούς, οι δρόμοι, τα κτίρια και τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας πήραν «φωτιά».

Η ομάδα Up Drones κατέγραψε με ειδικά μηχανήματα το θερμικό φορτίο της πόλης των Αθηνών.

Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία της πόλης η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 85 βαθμούς Κελσίου. Το ανοιχτό πορτοκαλί δείχνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ το σκούρο πορτοκαλί αποτυπώνει θερμοκρασίες από 70 βαθμούς και άνω.

Η εικόνα της λεωφόρου Αμαλίας θα μπορούσε να θυμίζει… αυλάκι λάβας, ενώ οι τουρίστες και οι εύζωνοι μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σίγουρα θα ένιωθαν στο πετσί τους τη θερμότητα που αναδυόταν από τα μάρμαρα.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν επίσης στα κτίρια στην κάτω μεριά της Πλατείας Συντάγματος και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομόνοιας.

Το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο καταγράφηκε στην άσφαλτο καθώς και στις ταράτσες των κτιρίων όπου βρίσκονται οι κεντρικές μονάδες κλιματισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας