Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας ταχύτητας για ΔΕΗ και κόκκινα δάνεια

Αγώνας ταχύτητας για ΔΕΗ και κόκκινα δάνεια

Τι μαρτυρούν οι χθεσινές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα πρώτα ραντεβού του Πρωθυπουργού χθες, καθώς και τα πρώτα προγραμματισμένα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, ένα στα τέλη Ιουλίου και ένα στα τέλη Αυγούστου, εκπέμπουν σαφή μηνύματα για τις κεντρικές προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος γρίφος της ΔΕΗ καθώς και η καυτή πατάτα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, όπως πιστοποιούν οι δύο χθεσινές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικά για την υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε ριζικές και άμεσες λύσεις. Στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης προχώρησαν σε λεπτομερή καταγραφή της τωρινής κατάστασης και σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση τονίστηκε η ανάγκη επιβεβαίωσης των πραγματικών οικονομικών δεδομένων της δημόσιας εταιρείας, που θα επιδιωχθεί σε συνεννόηση με τη διοίκησή της και με τη διοίκηση του Υπερταμείου.

Πέραν του ότι τα οικονομικά μεγέθη αλλά και η κατάσταση ρευστότητας της εταιρείας θα περάσουν από μικροσκόπιο, το αρμόδιο υπουργείο θα έρθει άμεσα σε συνεννόηση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) καθώς εκείνη είναι που έχει την εποπτεία της υπόθεσης της μείωσης της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα στις 15 Ιουλίου λήγει και η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση των λιγνιτικών σταθμών σε Μελίτη και Μεγαλόπολη. Με δεδομένο, επίσης, όπως σημειώθηκε κατά τις ίδιες πηγές στη χθεσινή σύσκεψη, ότι η ΔΕΗ έχει απαξιωθεί οικονομικά και χρηματιστηριακά, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να πραγματοποιηθεί είσοδος στρατηγικού επενδυτή (θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση) μέσα από την πώληση πακέτου μετοχών του Δημοσίου.

-Πότε αναμένεται η εξειδίκευση των βημάτων της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ;

-Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του SSM;

-Τι σηματοδοτεί η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Αγώνας ταχύτητας για ΔΕΗ και κόκκινα δάνεια

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024