Το διασωστικό σκάφος Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye περισυνέλεξε 44 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης σε κοινή επιχείρηση με τις αρχές της Μάλτας, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η ΜΚΟ με tweet της.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για αναζήτηση μεταναστών, (Colibri) να πλέουν πάνω σε ξύλινη βάρκα και μεταφέρθηκαν στο Alan Kurdi, τόνισε η ΜΚΟ.

«Θα τους μεταφέρουν στη Μάλτα»

«Σκάφος του μαλτέζικου Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται τώρα εν πλω για να παραλάβει τους ανθρώπους από το Alan Kurdi και να τους μεταφέρει στη στεριά», δήλωσε η Sea-Eye, χωρίς να έχει υπάρξει επιβεβαίωση για αυτό από τις μαλτέζικες αρχές.

Την Κυριακή, η Μάλτα συμφώνησε να επιτρέψει σε 65 μετανάστες που είχαν διασωθεί από την Sea-Eye να αποβιβαστούν σε λιμάνι της χώρας. Η Ιταλία αρνήθηκε στο Alan Kurdi να προσεγγίσει ιταλικό λιμάνι.

Η μαλτέζικη κυβέρνηση διευκρίνισε πως κατέληξε σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της να υποδεχθούν άλλες χώρες της ΕΕ ορισμένους από τη συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας