Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάλτα : Νέα διάσωση μεταναστών από σκάφος γερμανικής ΜΚΟ

Μάλτα : Νέα διάσωση μεταναστών από σκάφος γερμανικής ΜΚΟ

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν να πλέουν πάνω σε ξύλινη βάρκα και μεταφέρθηκαν στο Alan Kurdi, το διασωστικό σκάφος της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye.

Το διασωστικό σκάφος Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye περισυνέλεξε 44 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης σε κοινή επιχείρηση με τις αρχές της Μάλτας, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η ΜΚΟ με tweet της.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για αναζήτηση μεταναστών, (Colibri) να πλέουν πάνω σε ξύλινη βάρκα και μεταφέρθηκαν στο Alan Kurdi, τόνισε η ΜΚΟ.

«Θα τους μεταφέρουν στη Μάλτα»

«Σκάφος του μαλτέζικου Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται τώρα εν πλω για να παραλάβει τους ανθρώπους από το Alan Kurdi και να τους μεταφέρει στη στεριά», δήλωσε η Sea-Eye, χωρίς να έχει υπάρξει επιβεβαίωση για αυτό από τις μαλτέζικες αρχές.

Την Κυριακή, η Μάλτα συμφώνησε να επιτρέψει σε 65 μετανάστες που είχαν διασωθεί από την Sea-Eye να αποβιβαστούν σε λιμάνι της χώρας. Η Ιταλία αρνήθηκε στο Alan Kurdi να προσεγγίσει ιταλικό λιμάνι.

Η μαλτέζικη κυβέρνηση διευκρίνισε πως κατέληξε σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της να υποδεχθούν άλλες χώρες της ΕΕ ορισμένους από τη συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024