Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δόμνα Μιχαηλίδου: Το νεότερο μέλος της κυβέρνησης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το νεότερο μέλος της κυβέρνησης

Η 32χρονη οικονομολόγος αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μία από τις πέντε γυναίκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της οποίας αποτελεί και το νεότερο μέλος, είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η 32χρονη οικονομολόγος αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αν και νεαρή στην ηλικία, αναλαμβάνει ένα από τα πιο δύσκολα χαρτοφυλάκια. Η κα. Μιχαηλίδου υπήρξε μέλος του στενού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεύοντάς τον σε συναντήσεις με σημαντικά στελέχη τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στη ΝΔ μιλούν για ένα άτομο χαµηλών τόνων, που δεν θέλει να προκαλεί.

Το βιογραφικό της

Γεννηθείσα στην Αθήνα και έχοντας αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών, ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας. Έπειτα, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Μόλις στα 26 της χρόνια, εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις κύρους και ευθύνης σε διεθνές επίπεδο. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Έχει συντονίσει εθνικά σχέδια για παροχή κινήτρων επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Cambridge αλλά και του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια ενώ πρόσφατα δημοσίευσε το βιβλίο «Οικονομικές κρίσεις στις αναδυόμενες αγορές» στον εκδοτικό οίκο Palgrave MacMillan. Οι μελέτες της εμφανίζονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά (The Lancet, Journal of International Development, Health Policy and Planning) σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΟΗΕ) και στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο (όπως το Project Syndicate, το BBC, και αρκετά ελληνικά μέσα).

Από το 2017 η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και τα τελευταία χρόνια Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρέμβαση στο forum των Δελφών

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει υπάρξει ομιλήτρια στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τόσο πέρσι όσο και φέτος.

Στην περσινή της παρέμβαση, μίλησε για τη βιομηχανοποίηση και την ανανέωση στον χώρο της βιομηχανίας.

Στο φετινό φόρουμ, συμμετείχε στη συζήτηση με αντικείμενο «Οικονομία, η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα». Εκεί, τόνισε πως οι δημόσιες επενδύσεις δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται μόνο από τον δημόσιο προϋπολογισμό και πρότεινε τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.

Μαζί με την Αχτσιόγλου, μονοπώλησε τα φλας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής

Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας για την τελετή παράδοσης – παραλαβής, μαζί με τον νέο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, καθώς και τον νέο υφυπουργό αρμόδιο για ιδιωτικές επενδύσεις και συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, Παναγιώτη Μηταράκη.

H υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν χαμογελαστή και ευδιάθετη, ενώ συγκέντρωσε πάνω της τα φλας των φωτογράφων.

Οι κάμερες «πήραν φωτιά» με τη χειραψία της νέας υφυπουργού και της απερχόμενης υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024