Ένα απαρχαιωμένο κλασικό μαύρο ταξί του Λονδίνου και μία γκαλερί τέχνης, στο πλάι του πεζοδρομίου, βρίσκονται ανάμεσα στα μικρά πάρκα που σχεδιάστηκαν από τους Βρετανούς designers στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου.

Οι τρεις μικροσκοπικά διαμορφωμένοι χώροι, σχεδιασμένοι από τα στούντιο αρχιτεκτονικής Fatkin και PARTI και τον καλλιτέχνη Patrick McEvoy, είναι διασκορπισμένοι στην ιστορική οικονομική περιοχή της πρωτεύουσας.

Τα μικρά αυτά πάρκα δημιουργήθηκαν για να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με τα όρια των ιδιωτικών και των δημόσιων χώρων της πόλης, τα οποία αντανακλούν και τα όρια ή διαφορετικά την θεματολογία του φετινού Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου.

Το παροπλισμένο μαύρο ταξί έχει μετατραπεί σε ένα παιχνιδιάρικο δημόσιο χώρο, στολισμένο με λουλούδια, όπου μπορεί κανείς να καθίσει για να χαλαρώσει.

Το έργο «The London Cablet» στοχεύει στην αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν τα οχήματα προς όφελος των δημοσίων χώρων των πόλεων.

Τα λουλούδια που τοποθετήθηκαν σε αυτό δεν είναι τυχαία. Αποτελούν φυτά απορρόφησης της ρύπανσης, τα οποία επιτελούν τέλεια το σκοπό τους ενώ παράλληλα παρέχουν ένα περιβάλλον για τα έντομα και προσθέτουν λίγο χρώμα στους δρόμους της πόλης.

Ο αχρησιμοποίητος χώρος του St Martins le Grand μετατράπηκε σε μία υπαίθρια γκαλερί τέχνης, η οποία ενθαρρύνει τους περαστικούς να φιλοτεχνούν πλάκες του πεζοδρομίου πάνω σε μία ξύλινη σειρά καβαλέτων.

Το τρίτο έργο με το οποίο «ολοκληρώνονται» τα μικρά πάρκα, με όνομα «Rocks and Reeds», είναι ένα καταπληκτικό παγκάκι που λειτουργεί και ως φυτοδοχείο.

Η κατασκευή του συνδυάζει τοπικά χαρακτηριστικά, οικολογική συνείδηση και παιχνιδιάρικη αρχιτεκτονική. Τα υλικά για την υλοποίηση του έργου είναι από κοντινές κατεδαφίσεις και τα φυτά που προσθέτουν επιπλέον πράσινο, ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την τοπική ρύπανση.