
Στην Αθήνα ο επικεφαλής του SSM – Στο «μικροσκόπιο» τα κόκκινα δάνεια
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής του του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ένρια.
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής του του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ένρια.
Ο επικεφαλής του SSM θα έχει συναντήσεις με την εποπτεία, τη διοίκηση της ΤτΕ και τους Έλληνες τραπεζίτες.
Στο «μικροσκόπιο» του SSM αναμένεται να βρεθούν ζητήματα σχετικά με τη διακυβέρνηση των τραπεζών στον απόηχο των ανοικτών δικαστικών εκκρεμοτήτων πολλών τραπεζικών στελεχών.
Επίσης, η πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρωταγωνιστήσει στις επαφές με τους τραπεζίτες.
Μέχρι στιγμής τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 25,4 δισ. ευρώ, ενώ αβέβαιη θεωρείται η είσπραξη επιπλέον 25 δισ. ευρώ.
Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι θα πρέπει να αυξηθούν τόσο οι πωλήσεις δανείων όσο και οι ρυθμίσεις δανείων.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του SSM αναμένεται να εστιάσει επίσης στην αδύναμη κερδοφορία των τραπεζών, τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας, με έμφαση στη δημιουργία εσόδων, στη μείωση του λειτουργικού κόστους.
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιαμάλ: «Ο πατέρας μου μάζευε φαγητό από τον δρόμο» (vid)
- ΠΑΣΟΚ: «Συνταγή» αποτυχίας από τη ΝΔ για το «Ελλάδα 2.0»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ο δήμαρχος επιβεβαιώνει ότι η 2η σορός ανήκει στο 12χρονο παιδί – «Βρέθηκε μέσα στη ντουλάπα»
- Αναστάσης Ροϊλός «Είχα Άγιο στο ατύχημα με τη μηχανή» – Γιατί το κράτησε μυστικό
- Η διάψευση του Μοντέρο για τον λόγο που φεύγει από τη Βαλένθια: «Πότε το είπα εγώ αυτό;»
- Μύκονος: Στο «Παίδων» αγοράκι 2,5 ετών που έπεσε σε πισίνα ξενοδοχείου




