Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ληθαίος: Το φυσικό στολίδι των Τρικάλων

Ληθαίος: Το φυσικό στολίδι των Τρικάλων

Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων, ο ποταμός Ληθαίος πηγάζει από τα Αντιχάσια Όρη και εκβάλλει στον Πηνειό, λίγο έξω από την πόλη

Φυσικό στολίδι της πόλης των Τρικάλων και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, ο ποταμός Ληθαίος πηγάζει από τα Αντιχάσια Όρη και εκβάλλει στον Πηνειό, λίγο έξω από την πόλη.

Στις όχθες του Ληθαίου γεννήθηκε σύμφωνα με τον Στράβωνα ο Ασκληπιός, θεός της ιατρικής και της υγείας, γιος του Απόλλωνος και της Κορωνίδος.

Η κεντρική μεταλλική πεζογέφυρα του ποταμού, που κατασκευάστηκε το 1886 από γάλλους μηχανικούς, ενώνει την πεζοδρομημένη οδό Ασκληπιού, το μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης, με την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Τα τρεχούμενα νερά, ο καταρράκτης μπροστά στον ανδριάντα του Ασκληπιού, η ωραία παραποτάμια βλάστηση, οι φωτισμένες όχθες του Ληθαίου τις νυχτερινές ώρες συνθέτουν ένα υπέροχο θέαμα, που γοητεύει τους επισκέπτες της πόλης των Τρικάλων.

Πέραν του Ληθαίου, η πόλη των Τρικάλων διαθέτει και άλλα σημαντικά αξιοθέατα, όπως είναι το φρούριο με τον πύργο του ρολογιού, η διατηρητέα συνοικία Βαρούσι στα πόδια του φρουρίου, με όμορφα αρχοντικά, παλαιούς ναούς και γραφικά σοκάκια, ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου, το Κουρσούμ τζαμί, ο μύλος Ματσόπουλου, καθώς και το άλσος του Προφήτη Ηλία με το ζωολογικό κήπο.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024