Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα παρέμβαση Ερντογάν στη Λιβύη κατά του στρατάρχη Χάφταρ

Νέα παρέμβαση Ερντογάν στη Λιβύη κατά του στρατάρχη Χάφταρ

Να τερματιστούν οι «παράνομες επιθέσεις» των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την Παρασκευή το βράδυ τον τερματισμό των «παράνομων επιθέσεων» των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης Φάγεζ αλ-Σάρατζ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Στήριξη στην κυβέρνηση»

«Ο πρόεδρος επαναδιατύπωσε τη στήριξή του στην κυβέρνηση (του Σάρατζ), αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα και ζήτησε τον τερματισμό των παράνομων επιθέσεων από τις δυνάμεις του Χάφταρ», τονίζει στο ανακοινωθέν της η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει τη λιβυκή κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, συναντήθηκε μέσα στην ημέρα στην Κωνσταντινούπολη με τον Σάρατζ. Προχθές, ο τούρκος πρόεδρος είχε πει πως ο στρατάρχης Χάφταρ, «δεν είναι παρά ένας πειρατής».

Κορυφώθηκε η ένταση

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και τον Χάφταρ κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τη σύλληψη από τις δυνάμεις του έξι τούρκων υπηκόων, οι οποίοι απελευθερώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.

Ο στρατάρχης είχε απειλήσει την περασμένη Παρασκευή να βάλει στο στόχαστρο τα τουρκικά συμφέροντα στη χώρα του, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αντιπάλους του της ΚΕΕ, με αποτέλεσμα να δεχθεί αυστηρή προειδοποίηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024