Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για σωρεία αδικημάτων της «Κρυπτείας» κατηγορείται 48χρονος

Για σωρεία αδικημάτων της «Κρυπτείας» κατηγορείται 48χρονος

Για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση της ακροδεξιάς και ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία» κατηγορείται ο 48χρονος που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.

Για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση της ακροδεξιάς και ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία» κατηγορείται ο 48χρονος που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.

Όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ η Αστυνομία, κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του «στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης, για την εντοπισμό και σύλληψη δραστών εγκληματικών ενεργειών που σχετίζονται με την οργάνωση «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία»,» βρέθηκαν:

  • μεταλλική σιδερογροθιά
  • τηλεκάρτα, με χρήση της οποίας πραγματοποιήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς Μ.Κ.Ο από μέλος της προαναφερόμενης Οργάνωσης
  • πλήθος εντύπων (φέιγ βολάν) ρατσιστικού περιεχομένου υπογεγραμμένα από την»Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία»,
  • χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα και αναλήψεις ευθύνης έκνομων ενεργειών εκ μέρους της «Κρυπτείας» αντίστοιχα

Ο 48χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πράξεις που σχετίζονται με τη δράση της «Εθνικής Οργάνωσης Κρυπτεία» και ειδικότερα για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ’ εξακολούθηση, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Η ρατσιστική οργάνωση «Κρυπτεία», έγινε γνωστή το 2017 όταν ανάλαβε την ευθύνη της επίθεσης με πέτρες στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Επίσης η «Κρυπτεία», μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018 -καταφέρνοντας μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο, καθώς και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών – εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024